"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Blogs


Congres Samenwerken 2.9 - 19 mei 2009


Congres Samenwerken 2.9 - 19 mei 2009
Op 19 mei was ik bij het congres Samen_werken 2.9, dat door internetconsultant Sigrid van der Hoeven van NetQuotez was georganiseerd in Utrecht bij Seats2meet.

Het congres ging over samenwerken in de breedste zin van het woord. Door de technologische ontwikkelingen en mogelijkheden die Web 2.0 biedt, komt de nadruk steeds meer te liggen op nieuwe vormen van samenwerking. Samen_Werken 2.9 ging over de vorm waarin deze nieuwe samenwerkingsverbanden kunnen worden gegoten. Zowel reeds bestaande als nieuwe ideeën passeerden de revue. Onderwerpen als crowdsourcing, het nieuwe werken, de netwerkeconomie en bijzondere samenwerkingsvormen.

De dag werd geopend door Ronald van den Hoff mede-eigenaar CDEF-Holding, en initiatiefnemer van o.a.http://www.seats2meet.com/, een locatie om te kunnen flexwerken, vergaderen etc. en het netwerk http://www.mindz.com/. Ronald gaf in zijn presentatie een aansprekende visie over het hoe en waarom van het falen van de gevestigde orde, op vele fronten.Hij gaf tevens de inschatting dat internet nog meer een versneller en vliegwiel wordt om voor ons volkomen normale processen, op termijn behoorlijk te veranderen. De balans tussen mensen, middelen en macht is aan het verschuiven en door internet wordt het voor steeds meer mensen mogelijk om op kleinschalige manier te doen, wat voorheen alleen door grote bedrijven kon worden gedaan. Het is niet voor niets dat het aantal ZPP'ers de afgelopen jaren aanzienlijk is gegroeid. De presentatie van Ronald van den Hoff is hieronder te bekijken.
Samen Werken 2.9

Peter de Haas, Online Strategy Manager bij Microsoft ging met zijn verhaal in op Het Nieuwe Werken bij Microsoft. Enkele punten die hij daarbij onderkent:
  • Eén van de grootste uitdagingen van de informatieprofessional is omgaan met de continue stroom aan informatie (door prioriteiten en doelen te stellen)
  • De uitdaging van Net Generation (NetGen) en oudere generaties (Babyboom etc.)
  • Het Nieuwe Werken kent vele voordelen, maar ook zekerbelemmeringen (zoals arbeidsvoorwaarden, veiligheid/beveiliging, ICT-middelen, management, arbo-wetgeving etc.)
  • Mentale omslag is noodzakelijk, zowel bij management als kenniswerkervoor het succesvoltoepassen van Het Nieuwe Werken.

Andere sprekers tijdens het seminar waren: Corné van Mechelen over zijn initiatief www.vertrekenontdek.nl, Jacques Giesbertz over www.netanderswerken.nl en Jeroen van der Schenk over www.mindz.com, Erwin Blom over "hoe zijn leven de afgelopen15 jaar flink veranderde", en de immer inspirerende en motiverende Martijn Aslander die o.a. vertelde over zijn project 7 days of innovation dat van 10t/m 14 februari 2010 zal plaatsvinden.

Organisator Sigrid van der Hoeven sloot de dag tenslotte af met een presentatie van haar wens om op meer plekken in Nederland flexibele werkruimtes te creëren, waarbij flexwerkers kunnen werken zonder dat zij daarvoor veel geldhoeven te betalen of in de betreffende horeca-gelegenheid worden weggekeken, aangezien zij - in de perceptie van het café of restaurant- een tafel "bezet houden". Dit initiatief is te volgen op http://openwerk.ning.com.

Tags: samenwerken, congres, presentaties
Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl

Arjan Hooiveld Arjan Hooiveld
Adviseur digitale media, contentmanager en projectcoördinator. Sinds 1 september 2010 werk ik als contentcoördinator bij uitgeverij Reed Business. Daarvoor heb ik als initiatiefnemer van Werken 2.0 en medeoprichter van HNWBlog veel geschreven over Het Nieuwe Werken en diverse presentaties over Het Nieuwe Werken verzorgd.

RSS feed van Arjan HooiveldVolg Arjan Hooiveld op TwitterVolg Arjan Hooiveld op FacebookVolg Arjan Hooiveld op LinkedIn
Bekijk de blogpagina van Arjan Hooiveld

0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...