"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Lifehacking


Lifehacking is een mix van persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en kennismanagement, met een beetje Web 2.0. Het heeft dus niets te maken met het 'hacken' van computers, maar alles met over hoe je in een tijd waarin je overspoeld wordt met informatie, overzicht houdt en voorkomt dat je gaat lijden aan informatiestress. Door informatie op te sporen, te organiseren, te filteren en te delen. Martijn Aslander, in Nederland samen met Taco Oosterkamp, Sanne Roemen en Frank Meeuwsen, één van de lifehackers van het eerste uur, omschrijft het als 'slimmer werken, slimmer leven' of: 'meer doen in minder tijd, op een leuke manier'.

Martijn Aslander merkt op dat "er miljoenen kenniswerkers zijn, maar dat we simpelweg nog nooit goed hebben nagedacht over hoe je het best met je hoofd kunt werken. De organisatiestructuur waarbij je acht uur per dag met zijn allen in hetzelfde gebouw werkt en geld voor je tijd krijgt, is achterhaald. Tegenwoordig is je werk nooit af als je naar huis gaat. De stortvloed aan informatie en e-mails die je over je heen krijgt, wordt steeds groter. Dat is stressvol!" Er is daarom volgens Aslander een andere visie nodig om goed te kunnen functioneren als kenniswerker.

Meer over lifehacking:
Lifehacker.com
Lifehack.org
Meereffect.nl
Lifehacking
Lifehackingacademy
Nu.nl/lifehacking
Lifehacking voor beginners
Over lifehacking

Heeft u een interessante dienst of product met betrekking tot Het Nieuwe Werken, neem dan contact op. Werken20.nl is geïnteresseerd in uw verhaal, maar heeft liever geen link dropping! Inhoudelijke bijdragen zijn altijd welkom.