"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Anders werken: hoe krijg je 8000 medewerkers mee?

Anders werken: hoe krijg je 8000 medewerkers mee?


Anders werken gaat niet vanzelf. Wat heeft gemeente Rotterdam allemaal gedaan om het vanaf 2014 lopende herhuisvestingstraject tot een succes te brengen? Een traject waarbij het aantal panden werd teruggebracht van 29 naar 4 en waarbij zo’n 8000 medewerkers waren betrokken.


Deze vraag staat centraal tijdens de workshop ‘Anders werken gaat niet vanzelf’ op 8 december a.s. tijdens het HNW Congres in Veenendaal. Een nieuwe flexwerkomgeving betekent niet dat medewerkers direct anders gaan werken.


Wat betekent anders werken bij gemeente Rotterdam?
De nieuwe werkomgeving van gemeente Rotterdam faciliteert het anders werken en is volledig gericht op ontmoeten en plaats- en tijdafhankelijk werken.


De overgang, van vaste werkplekken en een eigen bureau naar een kantooromgeving met activiteitgerelateerde werkplekken (met een clean desk-policy, met het digitaal delen van informatie, met het sturen op resultaat in plaats van op aanwezigheid) was een flinke uitdaging.


Immers, een nieuwe flexwerkomgeving betekent niet dat medewerkers direct anders gaan werken. Daarvoor waren intensieve communicatie en verschillende interventies nodig.


Workshop op 8 december
In een workshop van een uur geven drie direct betrokkenen, te weten:
  • Arjen Baan (programmamanager concernhuisvesting bij de gemeente),
  • Marko Stupar (afdelingsmanager Bestuurs- en concernondersteuning bij de gemeente) en
  • Odette de Koning (projectleider HNW010 bij de gemeente)
inzicht in alles wat de gemeente heeft gedaan om het herhuisvestingstraject en de enorme cultuurverandering in goede banen te leiden.

Ook bespreken zij de belangrijkste do’s en don’ts in een dergelijk grootschalig veranderingstraject.

Congres HNW
Tijdens het congres over Het Nieuwe Werken delen meer dan 20 deskundigen van diverse organisaties, zoals Aegon, VUmc, gemeente Krimpen a/d IJssel, Obvion, Lean Six Sigma groep, VUmc e.d. hun visie op en ervaringen met het invoeren van Het Nieuwe Werken in organisaties.

Keynotesprekers Prof. Erik van de Loo (Leiderschap, gedrag en verandering in de wereld van Het Nieuwe Werken) en HNW-deskundige van het eerste uur Henny van Egmond (De 7 succesfactoren van HNW) maken het programma compleet.

Meer weten? zie hier het complete congresprogramma.


Tags: het nieuwe werken, efficiënter werken, hrm, werkplek, management, change management, kantoor

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Gerelateerde Blogs