"Meer dan 3175 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


'Geen idee wat mijn mensen bezighoudt'

'Geen idee wat mijn mensen bezighoudt'


Leidinggevenden zijn niet genoeg betrokken bij hun werknemers. Dat vindt het merendeel van werkend Nederland. 58 procent zegt dat hun leidinggevende niet op de hoogte is van hun bezigheden en prestaties. Daarnaast meent 48 procent van werkend Nederland dat werk beter uitgevoerd wordt als de manager meer feedback geeft. Deze cijfers komen uit het onderzoek 'Kwaliteit op de werkvloer', gehouden onder 1.000 werknemers uitgevoerd door Protime, specialist in workforce managementoplossingen.

Managers zouden meer betrokken moeten zijn met hun personeel. Bijna een derde van de werknemers (31%) wil meer gecoacht worden. Er is dan nog wel werk aan de winkel. Een groot deel van de respondenten (39%) vindt namelijk dat hun manager eenzijdig communiceert.

Manager stelt doelen voorop

Managers sturen hun team momenteel vooral aan op basis van doelstellingen (35%). Vooral in de logistieke en financiële sector zijn doelstellingen belangrijk (respectievelijk 45% en 47%). Daarnaast noemt 22 procent van alle respondenten dat zij juist worden aangestuurd op prestaties, gevolgd door persoonlijke ontwikkeling (18%), vaardigheden (15%) en gedrag (10%).

Boodschap moet meer dienend zijn

Werknemers zouden liever heel andere prioriteiten zien in de aansturing door het management. Meer dan de helft van alle respondenten (51%) ziet graag een grotere investering in persoonlijke ontwikkeling. Lucas Polman, directeur bij Protime Nederland kan dat verschil in voorkeur wel verklaren: “Iedereen heeft talent en het is aan de organisatie om medewerkers te helpen om dit talent naar boven te halen en te ontwikkelen. Voor managers betekent dit dat ze het directieve leiderschap moeten inruilen voor een meer dienende vorm. Dit werkt alleen wanneer de doelstellingen, persoonlijke ontwikkeling en prestaties bespreekbaar zijn. Goed coachen kan immers enkel als je een helder beeld hebt van wat het personeel bezig houdt. Dit maakt werknemers gelukkiger en meer betrokken.$rdquo;

 

Tags:

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Gerelateerde Blogs