"Meer dan 3165 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


It’s the ‘salaris’, stupid

It’s the ‘salaris’, stupid


Kijk eens naast u: kans van een op twee dat die collega binnen een jaar weg wil. Net iets meer dan de helft (53%) van de Nederlandse werknemers wil binnen 12 maanden een andere baan. Dat blijkt uit de jaarlijkse Loonwijzer/Monsterboard WageIndex.

Het salaris blijkt de grootste bron van onvrede in dat onderzoek. Meer dan twee op elke drie werknemers vindt dat hij en zij te weinig verdient (68%). Marketing- en communicatiemedewerkers (MarCom) zijn het minst te spreken over hun salaris (slechts 21 procent is tevreden). De onvrede is bij hen tweemaal zo groot als in 2014, toen nog 46 procent tevreden was over het loon. Op het vlak van baanzekerheid scoren MarCom-medewerkers wel hoog. Maar liefst 93 procent is blij met de zekerheid van zijn baan. Dat geldt ook voor 88 procent van de ICT'ers.

Werk-privé blijft thema


De combinatie werk-privé doet het niet erg goed bij de MarCommers: 67 procent vond dat goed te doen in 2014, nu zegt nog maar 47 procent dat het werk goed te combineren is met het privéleven. In de ICT, bouw en financiële dienstverlening is die combinatie wat beter te doen, zegt tussen de 54 procent en 64 procent. En ‘overall’ is een derde van de medewerkers niet te spreken over de afstand die ze moeten afleggen om op hun werk te komen.

 Baanzekerheid


In de bouw is 30 procent wel te spreken over de inhoud van het loonzakje. In de financiële sector en de ICT-branche ligt dat net iets hoger: respectievelijk 37 procent en 38 procent. In de bouw is tweederde van de medewerkers tevreden met de zekerheid van de baan (67%). Ook in de financiële sector scoort de baanzekerheid goed, met 76 procent.

Dagelijks twee uur file?


Volgens Gian Zandonà, managing director van Monsterboard blijkt uit de resultaten van dit onderzoek dat Nederlanders best tevreden zijn met hun bestaan. “Maar als we tijdens de vakantieperiode letterlijk afstand nemen en in alle rust nadenken over onze baan, dan komen er toch zaken boven die beter kunnen. Want elke dag twee uur in de file staan naar je werk, is dat echt wat je wilt?$rdquo; Ze raadt u aan om na de vakantie wensen kenbaar te maken bij de manager. U kunt natuurlijk ook op Monsterboard.nl kijken of er banen zijn die beter bij passen bij uw wensen. Want: “Als je zelf geen actie onderneemt, verandert er niets."

Onvrede


Paulien Osse, directeur Stichting Loonwijzer wijst onvrede aan als een belangrijke reden om ander werk te zoeken. “Dit is goed te zien in de horeca en het toerisme waar medewerkers het minst tevreden zijn over hun baan in het algemeen en waar het laagste salaris verdient wordt. Deze medewerkers staan met 77% ver bovengemiddeld open voor een andere baan."

(Persbericht MonsterBoard)

Tags:

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Gerelateerde Blogs