"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Meer telewerk en snel internet, ook bij mkb

Meer telewerk en snel internet, ook bij mkb


Steeds meer werknemers telewerken. In 2017 werkte 33 procent van de werknemers geregeld buiten hun bedrijfsvestiging. Zeven jaar eerder gold dat voor nog maar 21 procent van de werknemers. Zo blijkt uit het rapport ‘Trends in Nederland 2018’ van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Een vergelijkbare trend is te zien bij personeel dat mobiel internet van de zaak gebruikt. In 2017 maakte 35 procent van de werknemers gebruik van laptops, tablets of smartphones van het bedrijf om mobiel te kunnen internetten. Het verschil met 2010 is groot, toen gold dat voor slechts 10 procent van de werknemers.

Bedrijven investeren in snel internet


Ook investeren steeds meer bedrijven in snel internet, ook het midden- en kleinbedrijf. Het percentage ondernemingen dat daar werkt met een snelle, vaste internetverbinding (minimaal 30 Megabit per seconde) is tussen 2012 en 2017 gestegen van 36 naar 67 procent. Hoe sneller, hoe meer bedrijven het hebben lijkt wel. Want het aantal internetverbindingen van 100 Megabit per seconde of meer groeide in die vijf jaar met 20 procent hard; 8 procent van het mkb had zo’n snelle verbinding in 2012. Dat was 28 procent vorig jaar. Het aandeel bedrijven met een langzame verbinding (minder dan 10 Megabit/s) nam in diezelfde periode met meer dan helft af.

Tags: internetwerken

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Gerelateerde Blogs