"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Nederland loopt voorop met Het Nieuwe Werken

Nederland loopt voorop met Het Nieuwe Werken


Nederland is een voorloper op het gebied van Het Nieuwe Werken. Ruim de helft van de bedrijven in Nederland (56 procent) geeft hun medewerkers de ruimte om hun werktijden flexibel in te delen. Dat is veel meer dan onze buurlanden. Directies zijn er meer enthousiast over dan IT-beslissers.

Dat blijkt uit onderzoek van Avanade, aanbieder van zakelijke technologiediensten en managed services, onder zeshonderd directies en IT-beslissers in 19 landen.

Flexibel werken
Daaruit komen Nederlandse bedrijven duidelijk naar voren als vooruitstrevend. Bij onze zuiderburen bijvoorbeeld biedt slechts een kwart van de bedrijven hun medewerkers flexibele werktijden aan.

Ook geeft 64 procent van de Nederlandse respondenten aan dat medewerkers buiten kantoor mogen werken als dat nodig is, ten opzichte van 57 procent wereldwijd.

Work redesigned
54 procent van de Nederlandse respondenten gelooft dat dit kansen creëert in plaats van uitdagingen. Wereldwijd geeft 52 procent van de respondenten aan dat dit meer uitdagingen met zich meebrengt, waaruit Avanade opmaakt dat dat Nederlanders geloven in de kracht van Het Nieuwe Werken, of zoals Avanade het omschrijft, ‘Work Redesigned’.

BYOD
Nederland loopt ook voorop met een andere trend in Het Nieuwe Werken, Bring Your Own Device (BYOD). Zes van de tien bedrijven maakt gebruik van persoonlijke apparaten op de werkvloer. De bedrijven die hierop inspelen zetten compleet nieuwe zakelijke processen op om van de voordelen van deze trends gebruik te maken.

Zakelijke processen
Meer dan zeven op de tien ondervraagde bedrijven heeft ten minste één zakelijk proces aangepast om zo het gebruik van consumententechnologieën op de werkplek te faciliteren. Een op de vijf heeft vier of meer zakelijke processen veranderd om te profiteren van de opkomst van mobiliteit en consumententechnologieën op het werk.

Kloof
Opvallend verder in het onderzoek van Avanade is de aanzienlijke kloof in opvattingen tussen de directies en IT-managers tot de rol van de mobiele en consumententechnologieën in de onderneming.

71 procent van de ondervraagde C-level Executives gelooft dat medewerkers van zijn organisatie werktaken buiten kantoor kunnen uitvoeren – dit is 39 procent hoger dan het percentage van IT-personeel en business unit-leiders.

Beveiliging
Waar de IT-beslissers zich vooral focussen op het minimaliseren van potentiële risico’s van het gebruik van persoonlijke apparaten en –technologieën op de werkplek, richten de directies zich vooral op de potentiële voordelen ervan.

Succesvolle bedrijven slaan een brug tussen deze twee opvattingen om de beste resultaten te behalen, aldus Avanade.

Tags: het nieuwe werken, efficiënter werken, flexibel werken, thuiswerken, cloud computing, change management, flexwerken, byod, work redesigned

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Gerelateerde Blogs