"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Waterschappen omarmen Het Nieuwe Werken

Waterschappen omarmen Het Nieuwe Werken


Uit onderzoek naar Het Nieuwe Werken in de waterschappen, blijkt dat vooral de nieuwe generatie werknemers en de nieuwe generatie ICT-oplossingen grote veranderingen met zich meebrengen.

In verschillende sectoren is de status van Het Nieuwe Werken al onderzocht. Nu willen ook waterschappen kijken hoe het ervoor staat met de flexibele manier van werken. Vandaar dat zij het onderzoek 'Onder de Waterlijn' uitvoerden naar de huidige toestand.

Stijgende behoefte
Uit het eerder verschenen rapport Telewerken bleek al dat ook waterschappen steeds meer behoefte hebben aan Het Nieuwe Werken. Ook het Stappenplan Personeelsbeleid 2011-2012 adviseert waterschappen mee te doen met de trend en deze bredere ontwikkeling. Ook verscheen op Werken 2.0 een bericht over de stappen van waterschappen richting Het Nieuwe Werken.

Onderzoeksresultaten
Sociale partners van waterschappen hebben het thema Het Nieuwe Werken nu ook opgenomen in cao’s. Uit het onderzoek blijkt dat veel waterschappen Het Nieuwe Werken hebben ingevoerd en hier positieve verwachtingen van hebben. Wel zijn er nog wat vragen over de invulling en realisatie van de flexibele manier van werken. Hierdoor is er vooral behoefte aan kennisuitwisseling, ondersteuning en praktische handvatten.

‘Boundary-less carreer’
Van de nieuwe generatie werknemers verwacht het onderzoek dat zij meer zullen wisselen van baan, zowel binnen als buiten de eigen sector. De ‘life-time employment’ verandert in een ‘boundary-less carreer’. Deze nieuwe generatie is niet persé jong, ook oudere werknemers kunnen zich tegenwoordig goed vinden in deze veranderende patronen.

Nieuwe generatie
Ook de nieuwe generatie ICT-oplossingen biedt mogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van sociale interactie op het web. Medewerkers kunnen zich zo makkelijker organiseren, samenwerken en kennis delen. Daarnaast zijn werknemers en de politiek steeds veeleisender, zo blijkt uit het onderzoek. Hoge verwachtingen moeten zich vertalen in een goed salaris.

Tags: het nieuwe werken, change management, ict, onderzoek

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...