"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Themadag: Het nieuwe werken - IT als facilitator van sociale innovatie - 11 december 2008

Themadag: Het nieuwe werken - IT als facilitator van sociale innovatie - 11 december 2008


Themadag: Het nieuwe werken -IT als facilitator van sociale innovatie

georganiseerd door Rotterdam School of Management en Hay Grouy Vision Society
11 december 2008, Het Slot Zeist, 15.00-18.00 uur

In deze cyclus is Sociale Innovatie het centrale thema van de Hay Group Vision Society. Wij besteden elk kwartaal vanuit verschillende optieken aandacht aan een thema rondom innovatie van het leiderschap en de organisatie van werk.

De zevende bijeenkomst in deze reeks vindt plaats op 11 december a.s. en heeft als thema
"Het nieuwe werken". Dit debat draait om de rol van IT als facilitator van sociale innovatie. Graag nodigen wij u hiervoor uit. Kijkt u ook alvast op onze site http://www.hgvs.nl/ en reageer op onze stellingen.

Wij heten u welkom vanaf 15.00 uur en zullen van start gaan om 15.30 uur in Het Slot Zeist. We sluiten het programma af rond 18.00 uur, waarna het nog mogelijk is verder te discussiëren onder genot van een borrel.

Na de discussie over "Aanboren van veelzijdig talent" van afgelopen september willen we in deze bijeenkomst aandacht besteden aan het thema "Het nieuwe werken".

In veel organisaties schrijft de technologie de inrichting van de organisatie voor. In het nieuwe werken is de technologie juist kneedbaar en veranderbaar, waardoor ze ondergeschikt is aan de inrichting van de organisatie. In klassieke arbeidsorganisaties waren taken in verregaande mate opgesplitst, afgebakend en 'ont-vaardigd' (wat tot simpel en monotoon werk leidde), in de nieuwe arbeidsorganisatie zijn ze juist erg 'ont-afgebakend', breed en vereisen ze verschillende vaardigheden (multi-skilled).

Klassieke arbeidsorganisaties waren gebaseerd op strakke arbeidsrelaties, de moderne arbeidsorganisatie ontwikkelt complexere relatievormen, zoals uitbesteden en netwerken. In de klassieke arbeidsorganistie verzorgt de organisatie de medewerker van wieg to graf (life-time employment), in de moderne kiest de kenniswerker zijn eigen carriërepaden en wisselt hij/zij regelmatig van positie binnen en buiten het bedrijf. Deze bevrijdende rol van nieuwe IT-ontwikkelingen heeft grote consequenties voor de nieuwe arbeidsorganisatie.

Prof.dr. Henk Volberda

Tags: efficiënter werken, cloud computing, it, sociale innovatie, facilitator

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...