"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Werkplek niet inspirerend voor bijna 2 miljoen Nederlanders

Werkplek niet inspirerend voor bijna 2 miljoen Nederlanders


AMSTELVEEN, 19 februari 2009 1,8 miljoen Nederlanders vinden hun werkplek inspiratieloos. Nieuwe inzichten voor zakelijke beslissingen vinden zij zelden of nooit op kantoor. Dit en meer blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van HP naar werken en besluitvorming onder bijna 1500 MKB'ers in Nederland en zes andere Europese landen.


45 Procent van de vier miljoen MKB'ers in Nederland vindt zelden of nooit inspiratie op de werkvloer. Op weg naar huis (31%), in de weekenden (31%) en op vakantie (10%) hebben Nederlanders wel de rust om nieuwe inzichten te krijgen. In de rest van Europa liggen de verhoudingen anders; zo vindt bij onze oosterburen slechts 13 procent van de MKB'ers het lastig om inspiratie te vinden op kantoor. Gemiddeld kampt 22 procent van de Europese werknemers in kleine tot middelgrote bedrijven met dit probleem.


De resultaten van het onderzoek zijn opvallend en voor HP, als wereldwijde marktleider in IT-producten en diensten voor het MKB, erg interessant, zegt Daniëlle Snoeij, MKB Marketing Manager bij HP Imaging & Printing Group. Wij zijn dagelijks bezig om onze MKB-partners te helpen effectief te werken. Deze informatie helpt ons daarbij.


Tips voor inspiratie op de werkvloer
HP verzamelde, met behulp van interieurstyliste Eveline du Pon, vijf tips die op simpele wijze bijdragen aan inspiratie en creativiteit op de werkvloer, ook in financieel krappe tijden:


1. Zorg voor een opgeruimd bureau en een persoonlijke touch op je werkplek. Een clean desk policy is niet alleen fijn voor je omgeving maar ook voor de rust in je hoofd. Jezelf thuis voelen in je werkomgeving is belangrijk om goede prestaties te leveren. Zet bijvoorbeeld een foto of een voorwerp waar je goede herinneringen aan hebt op je bureau.

2. Het is belangrijk dat je naar buiten kunt kijken, maar zet je bureau nooit recht voor het raam, dat leidt teveel af. Voor de rust is het fijn om niet met je rug naar een deur te zitten. Vanuit je ooghoek moet je in de gaten kunnen houden wat er om je heen gebeurt.

3. Loop in je pauze eens een blokje om. Frisse lucht en mensen op straat kunnen je onverwachts inspiratie bieden. Door planten op je werkplek, krijgt ook die een frisse, groene uitstraling. Hiermee haal je de sfeer van buiten naar binnen.

4. Maak een bord of wand met beelden, foto's en teksten die inspirerend voor je zijn. Hang het in de buurt van je bureau, zodat je er makkelijk even naar kunt kijken. Dit kan direct zorgen voor een nieuwe impuls.

5. Verlichting is een belangrijk element om prettig te kunnen werken. Daglicht is van groot belang en naast algemene verlichting kan een bureaulamp de juiste werkomgeving creëren. Bureauverlichting kun je zelf neerzetten en aan of uit doen wanneer jij dat wilt.

Bron: HP

Tags: werkplek, tips, inspiratie

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...