"Meer dan 3079 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Integrale benadering van personeelszaken HR21 sluit goed aan bij Het Nieuwe Werken

Integrale benadering van personeelszaken HR21 sluit goed aan bij Het Nieuwe Werken


Met het functiewaarderingssysteem HR21 kunnen Gemeentelijke organisaties hun functiewaardering verbinden aan hun organisatieontwikkeling en hun HR beleid. Daarnaast ontstaat door dit systeem meer eenduidigheid in functiewaardering en beloning. HR21 is volledig online en maakt het mogelijk dat de sector Gemeenten met één gezicht naar buiten kan treden op het gebied van functiebeschrijven, -waarderen, belonen en ontwikkelen. Ook sluit het systeem goed aan bij Het Nieuwe Werken.

Functiewaarderingssysteem en competentieprofielen

HR21 moet de basis vormen voor het talentmanagement van ambtenaren. Het functiewaarderingssysteem is de romp van HR21. Het tweede onderdeel bestaat uit competentieprofielen, wat de basis kan zijn de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Met resultaatbeschrijvingen moet duidelijk worden wat een bepaalde functie vraagt van een gemeenteambtenaar, worden plannings- en voortgangsgesprekken gevoerd en wordt de beloning voor het werk bepaald.

"Een drie-eenheid vormt de basis voor de cyclus van Human Resources. Het systeem biedt 101 normfunctiebeschrijvingen," aldus Ramon van Oppen, lid van de stuurgroep HR21. "Deze functies zijn voorzien van een vaste waardering op basis van een modern functiewaarderingssysteem. De organisatie kiest haar eigen normfuncties uit het normfunctiebestand. De salarisstructuur wordt vervolgens per organisatie op maat gemaakt."

Flexibiliteit en koppeling naar HR-instrumenten

"Het grote voordeel zit vooral in de flexibiliteit van het systeem en de koppeling naar andere HR-instrumenten," verklaart Van Oppen. Het systeem moet een handvat zijn voor manager en medewerker. Daarnaast is het een database met informatie over de salarisstructuur en de formatie van alle deelnemende organisaties.

Het Nieuwe Werken vraagt om gedragsverandering

Het systeem biedt de randvoorwaarden van Het Nieuwe Werken, vindt Van Oppen. "Het Nieuwe Werken vraagt vooral om gedragsverandering. Dit systeem geeft de handvatten om die andere manier van werken in de praktijk te brengen door de dialoog tussen medewerkers en leidinggevenden te ondersteunen. Het maakt duidelijk wat er van medewerkers verwacht wordt."

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten is eigenaar van HR21. De komende tien jaar lang bepaalt een commissie wat er binnen het systeem moet worden aangepast aan de actualiteit van de sector. Hoewel Gemeenten de belangrijkste doelgroep zijn voor het product, kunnen ook SW-bedrijven of veiligheidsregio’s hiervan gebruik maken.

Lees hier alle voordelen van HR21 op een rij.

Tags: het nieuwe werken, hrm, online software, ambtenaar 2.0

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Wendbaarheid een van de grootste uitdagingen HR Wendbaarheid een van de grootste uitdagingen HR

Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid

Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap

We willen werken op een duurzaam kantoor We willen werken op een duurzaam kantoor

35 plusser? Hoe hou je je werk leuk? 35 plusser? Hoe hou je je werk leuk?

Talent schaars? Weet waar je zoekt Talent schaars? Weet waar je zoekt

Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...