"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Nieuw social network voor het delen van kennis en talent

Nieuw social network voor het delen van kennis en talent


Nederland is vanaf vandaag een social network rijker: WeShareTalent. Een B2B social netwerk voor de uitwisseling van kennis en talent tussen organisaties.

On- en offline organisaties bij elkaar brengen

Deelnemende organisaties brengen zowel online als offline zelfstandig ondernemers en talenten uit de organisaties bij elkaar. Vraag en aanbod van organisaties wordt middels een online platform inzichtelijk gemaakt. En via Ronde Tafels, Duo Sessies en Kennis Clusters worden organisaties offline bij elkaar gebracht.

Naast het delen van kennis kunnen talentvolle medewerkers worden ingezet in andere organisaties. Dit gebeurt volgens het 'Marktplaats-principe'. De waarde van de transactie wordt bepaalt door de betrokken organisaties en WeShareTalent faciliteert de uitwisseling.

Delen van kennis en talent

Oprichter Michel Verspui: "De tijd is rijp om echt kennis en talent te delen. De opkomst van social media zorgt ervoor dat de interactie tussen mensen en organisaties eenvoudiger en soepeler verloopt. Het delen van kennis over de organisatiegrenzen heen is niet alleen makkelijker, maar ook vanzelfsprekender geworden. Het concept wordt door veel organisaties omarmt, mede omdat het delen van kennis medewerkers de gelegenheid biedt om zich buiten de organisatiegrenzen te ontwikkelen."

Medeoprichtster Masja Schmitz: "De eerste gesprekken met Corporate Nederland waren 100% positief. Samen met onze ambassadeurs zijn we een beweging aan het creëren waarbij het doen van een project bij een andere organisatie heel gewoon gaat worden."

Tags: het nieuwe werken, social media, samenwerken, arbeidsmarkt

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
1 reacties


Wat een mooie toekomst als je "gewoon" bij je huidige werkgever in dienst blijft en toch elk jaar een andere ervaring kunt opdoen, bij een bank, in het onderwijs, bij een uitgever, in de zorg, bij een gemeente of in de telecom? Wat voor mogelijkheden voor slim van elkaar leren zou dat betekenen! Een professional sabbatical :)
Michel Verspui: Founder of WeShareTalent
LinkedIn profiel van Michel Verspui


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...