"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


26 - 28 oktober Corporate Social Responsibility Conference in Amsterdam

26 - 28 oktober Corporate Social Responsibility Conference in Amsterdam


Van 26 tot 28 oktober vindt in Amsterdam de eerste internationale Corporate Social Responsibility Conference plaats. Op dit congres worden dilemma’s rond communiceren over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen behandeld en draait het om kennisuitwisseling tussen wetenschap en praktijk, oftewel; Science meets Practice. Thema’s die aan bod komen zijn o.a: greenwashing, CSR en reputatie, CSR en de inzet van sociale media en interne communicatie over CSR.

De conferentie wordt georganiseerd door de VU en de UvA, in samenwerking met Logeion vereniging voor Communicatie, MVO-Nederland en de Deutsche Public Relations Gesellschaft.

Presentaties, casus en meer

Op het congres worden meer dan 70 presentaties van topwetenschappers en praktijkmensen uit 30 verschillende landen gehouden en komen verschillende disciplines als communicatie, marketing en management met inzichten over het fenomeen CSR voorbij. Ook worden naast recente onderzoeksresultaten cases gepresenteerd van energiemaatschappijen, banken, overheidsorganisaties en het midden en ľklein bedrijf. En worden nieuwe inzichten in crisis en risicocommunicatie en management gepresenteerd.
De praktijk wordt vertegenwoordigd door bedrijven en organisaties die laten zien hoe zij invulling geven aan CSR en reageren op de wetenschappelijke inzichten.

Enkele gastsprekers zijn:
- Mette Morsing, hoogleraar aan het CSR Center aan de Copenhagen Business School, bekend van haar baanbrekende werk hoe stakeholders in te zetten bij het opstellen van een gedegen MVO.
- Professor Andy Crane uit het Canadese Toronto bekend van zijn werk over ethiek in organisaties en de veranderende rollen van organisaties, overheid en de maatschappij.
- Joep Cornelissen, hoogleraar aan de VU op het vlak van Corporate Communicatie en auteur van het internationaal erkende boek Corporate Communications.

Meer informatie: www.csr-communication-conference.org

Tags: het nieuwe werken, maatschappelijk verantwoord ondernemen

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...