"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Zes cruciale factoren voor het ontwikkelen en behouden van vrouwelijk talent

Zes cruciale factoren voor het ontwikkelen en behouden van vrouwelijk talent


Volgens de Nederlandse HR-top is awareness over m/v diversiteit het meest essentieel voor het ontwikkelen en behouden van vrouwelijk talent.

Dit blijkt uit een HR Diversity Brainstorm van Talent naar de top, waar tachtig HR- en diversity professionals uit de top van het Nederlandse bedrijfsleven bijeen kwamen om kennis op het gebied van m/v diversiteit te delen en te verdiepen.

Tijdens de brainstorm stond de vraag hoe organisaties vrouwelijk talent optimaal kunnen ontwikkelen en behouden centraal. Aan de hand van de oplossingen van de HR- en diversity professionals is een lijst opgesteld van zes cruciale factoren voor het ontwikkelen en behouden van vrouwelijk talent binnen organisaties.

1 Awareness (binnen alle lagen van de organisatie)
Een organisatie moet zich bewust zijn van haar eigen identiteit en de redenen waarom diversiteit belangrijk voor haar is om HR instrumenten en -maatregelen succesvol in te kunnen bedden.

2 Benoem rolmodellen en zet ze actief in
Voor de doorstroom van vrouwelijk talent zijn rolmodellen zeer belangrijk. Zij dienen niet alleen als succesvoorbeeld voor het reeds aanwezig talent, maar kunnen intern lobbyen en een klimaat creëren waarbij HR instrumenten op minder weerstand stuiten.

3 Erken en herken talent
Passie en ambitie vormen naast diploma’s en profieleisen de basis van het ontwikkelsucces van talent.

4 Creëer een breed draagvlak
Betrek werknemers bij het formuleren van visie en beleid op het gebied van diversiteit, zodat de bewustwording en begrip voor de noodzaak wordt versterkt.

5 Investeer in training en coaching
Training en coaching draagt bij aan talentontwikkeling en heeft effect op meerdere niveaus binnen de organisatie: het talent zelf, het management en aankomend talent.

6 Deel kennis en kunde
Door een gemeenschappelijk platform voor het delen van kennis versnelt het implementeren van maatregelen op het gebied van m/v diversiteit.

Tags: hrm, management, leiderschap, awareness

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...