"Meer dan 3181 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Manager schuldig aan gestage groei thuiswerken

Manager schuldig aan gestage groei thuiswerken


Ondanks alle technische vooruitgang is in de afgelopen vijf jaar het aantal mensen dat thuis werkt maar met een paar procenten gestegen. Werknemers en arbeidsmarktexperts betreuren deze trage groei en zien de Nederlandse manager als hoofdschuldige.

Thuiswerkers worden wantrouwd

Henk Volberda, hoogleraar strategisch management van de Erasmus Universiteit Rotterdam: "De belangrijkste oorzaak zit in het management van organisaties. Het Nederlandse management zit nog in de controlefase. Mensen moeten hun gezicht laten zien, anders vertrouwt men het niet. Dat is de oorzaak dat veel mensen niet thuis werken."

Thuiswerken ingewikkeld

Anja Jongbloed, hoofdbestuurder van werknemersorganisatie FNV Bondgenoten: "Werkgevers vinden thuiswerken ingewikkeld. Ze raken het toezicht kwijt. Bij werkgevers moet de knop om. Ze moeten vertrouwen geven aan hun medewerkers."

Thuiswerken niet altijd mogelijk

Werkgeversorganisatie VNO-NCW: "Voor werkgevers ligt thuiswerken terecht niet altijd voor de hand. In veel sectoren kan het niet, zoals in de productie of directe dienstverlening. Ook in de bouw, ziekenhuizen, horeca of transport is thuiswerken niet logisch."

Gestage toename thuiswerken

De geringe stijging van thuiswerken blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren publiceerde. In 2010 werkte 27% van de respondenten soms thuis. In 2005 was dit 25%. Thuiswerkers werkten in 2010 gemiddeld 6,2 uur per week thuis, tegen 5,5 uur in 2005.

Werkgeversorganisatie VNO-NCW: "Het gaat om een gestage toename. Zowel het aantal mensen als het aantal uren neemt toe. Meer dan twee van de acht miljoen werkende mensen werkt dus soms thuis."

Tags: het nieuwe werken, flexibel werken, thuiswerken, management, leiderschap

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Zakelijke reiziger kiest steeds vaker voor trein Zakelijke reiziger kiest steeds vaker voor trein

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...