"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Personeelsuitbreiding 2012 gericht op flexibel werken

Personeelsuitbreiding 2012 gericht op flexibel werken


Ondanks dat hun verwachtingen voor economische groei niet zo goed zijn als een jaar geleden, nemen bedrijven nog steeds medewerkers aan. 56 Procent van de Nederlandse bedrijven wil hun headcount in de komende twee jaar verhogen. De nadruk bij de plannen voor personeelsuitbreiding ligt met name op freelancers, afgestudeerden en externe medewerkers. Er is dus een duidelijke indicator van veranderende arbeidsverhoudingen is. Organisaties zoeken concurrentievoordeel voor dit moment en groei voor de komende maanden.

Dat blijkt uit de Regus Business Confidence Index.

Freelancers en externe werknemers

- 49 Procent van de Nederlandse organisaties heeft hun verwachtingen voor economisch herstel verlegd naar de tweede helft van 2012.
- Het aantal Nederlandse organisaties met omzetgroei (47%) is met vijf procent gedaald in vergelijking tot zes maanden geleden. Het aantal organisaties met winstgroei (39%) is in die zelfde periode met drie procent gedaald. Bedrijven die zakendoen met het buitenland scoren hoger op de Business Confidence Index (100) dan bedrijven die voornamelijk op de binnenlandse markt actief zijn (98).
- Toch verwacht 56% van alle organisaties in de komende twee jaar meer medewerkers aan te nemen. 48% van de Nederlandse bedrijven verwacht meer freelancers in te huren en 51% gaat meer externe werknemers inhuren in 2011/12. Dit geeft een duidelijke verschuiving in de richting van flexibel werken aan.

Organisaties investeren in werknemers

Eduard Schaepman, algemeen directeur Regus Nederland: "Het rapport laat zien dat de wereldwijde verwachting, zes maanden na een rooskleurige start van 2011, een ernstige deuk heeft opgelopen. Het percentage bedrijven dat omzet- en winstgroei rapporteert, is vrijwel gelijk gebleven en de verwachtingen voor economisch herstel zijn naar achteren geschoven, naar de tweede helft van 2012. Het vertrouwen in de eigen economie en de economische activiteit lijken echter niet ernstig aangetast. Bedrijven blijven actief investeren in hun meest waardevolle asset: mensen."

Freelance werken en werken op afstand populair

"In Nederland, waar de werkloosheid 421.000 mensen bedroeg in augustus 2011, worden freelance werken en werken op afstand een steeds populairdere oplossing voor personeelsuitbreiding, waarbij bedrijven flexibel en snel schaalbaar blijven. Bovendien is het, door gebruik te maken van oplossingen die al in de markt beschikbaar zijn, zelfs voor zeer kleine bedrijven al mogelijk om zonder veel risico aanwezig te zijn in hun doelmarkten zonder langdurige commitments op het gebied van gebouwen of apparatuur aan te gaan, waardoor ze kunnen uitbreiden of inkrimpen bij snel wisselende marktomstandigheden."

Tags: flexibel werken, hrm, werving & selectie, freelancers

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...