"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Onderzoek: nieuwe visie op arbeidsflexibiliteit

Onderzoek: nieuwe visie op arbeidsflexibiliteit


HR-adviesbureau Qidos wil in samenwerking met organisaties door onderzoek de voordelen van loopbaanflexibiliteit en het toekomstperspectief voor werkgevers en medewerkers concreet maken.

Martijn de Wildt, directeur van Qidos: "We onderzoeken de 'blockers' en 'enablers', brengen bestaande, alternatieve en gewenste carrièrepaden in kaart en de effecten van flexibele loopbaanpaden. Zo kunnen we werkgevers, sociale partners en overheid handvatten en input bieden. Alleen in gezamenlijke overtuiging kunnen we een maatschappelijke verandering inzetten."

Nieuwe visie arbeidsflexibiliteit

"Waarom is iemand 'oud' of moet hij carrière gemaakt hebben als hij 45 jaar is, terwijl hij nog evenveel werkjaren voor zich heeft als achter zich? Waarom is het op latere leeftijd oppakken van de loopbaan of switchen van beroep, zo ingewikkeld? Waarom zou een stratenmaker geen conducteur kunnen worden?"

"We zitten vast in een traditioneel denkpatroon over loopbanen en dat beperkt ons in het komen tot goede oplossingen. Zo divers als de mens is in haar levensloop, competenties en behoeften, zo rigide, lineair en vast wordt er door medewerkers, werkgevers en in systemen (cao’s en wet- en regelgeving) over werk gedacht. Een nieuwe visie op arbeidsflexibiliteit is dringend nodig om de aansluiting niet te missen met de veranderende behoeften van de maatschappij en de arbeidsmarkt. Maar ook op macroniveau verliezen we positie in het internationale krachtenveld als we ons traditionele denken over loopbanen niet doorbreken."

Werkgevers kunnen meedoen aan onderzoek

De Wildt: "Organisaties die thema’s als duurzame inzetbaarheid, langer doorwerken en diversiteit hoog op de agenda hebben staan nodigen wij van harte uit deel te nemen. Deel je kennis en ervaringen en laat je inspireren door andere werkgevers, door nieuwe ideeën en inzichten."

Het onderzoek wordt uitgevoerd onder werkgevers (en medewerkers), sociale partners en overheid. De eerste resultaten worden in de loop van 2012 verwacht. Deelname is kosteloos.

Meer informatie: www.loopbaanflexibliteit.nl

Tags: het nieuwe werken, flexibel werken, hrm, onderzoek

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...