"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Werkgever vindt HNW lastig bij secretaresse

Werkgever vindt HNW lastig bij secretaresse


Het Nieuwe Werken kan volgens veel leidinggevenden niet worden toegepast bij secretaresses; slechts 20 procent van hen kan en mag thuiswerken.

Dit blijkt uit een onderzoek van Secretary Plus onder 500 werkgevers uit uiteenlopende sectoren.

Steeds meer bedrijven passen Het Nieuwe Werken toe: zo laat 40 procent van de werkgevers zijn medewerkers thuiswerken. Anders is dat voor secretaresses: werkgevers willen dat de secretaresse alles meekrijgt en goed bereikbaar is voor iedereen in de organisatie en daarom laat slechts 20 procent zijn ‘spin in het web’ thuiswerken.

Flexibele werktijden

Uit een tweede onderzoek van Secretary Plus, gehouden onder 195 secretaresses, blijkt dat de secretaresses zelf Het Nieuwe Werken wel zien zitten. 50 procent geeft aan thuis te willen werken om de tijd flexibeler te kunnen indelen.
Zij verwachten dan nog slechts 50 tot 75 procent van de werkweek op kantoor door te moeten brengen. Ook denkt 30 procent van de secretaresses thuis efficiënter te kunnen werken, zonder gestoord te worden door collega’s.

Werk privé balans


85 procent werkt graag aan de keukentafel of het bureau thuis. Belangrijk hierbij is de betere werk privé balans, bijvoorbeeld om tijd te kunnen besteden aan huishouden (27%) of het gezin (19%), maar met name om reizen in spitsuren te vermijden (47%).
64 procent geeft aan de bereikbaarheid en gezelligheid van collega’s op kantoor het meest te missen tijdens het thuiswerken.

Tags: het nieuwe werken, flexibel werken, thuiswerken, werk privé balans

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
1 reacties


Als de beschikbaarheid van agenda's goed ingeregeld is en er bovendien een goede telefooncentrale, bijvoorbeeld VoIP, aanwezig is dan zijn er weinig obstakels. Met een goede chatoplossing waarmee zelf videochat mogelijk is hoeft de gezelligheid van collega's op kantoor ook niet gemist te worden.
Jeroen Vegter: Commercieel Directeur @ VOLmedia
LinkedIn profiel van Jeroen Vegter


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...