"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Bedrijven worstelen met papieren archieven

Bedrijven worstelen met papieren archieven


Vandaag is het 'World Paper Free Day'. Deze dag is in het leven geroepen om bedrijven aan te zetten papierloos te gaan werken. Maar voorlopig ligt het papierloze kantoor nog buiten bereik.

Een nieuwe Europese studie van Iron Mountain toont aan dat het beheersen van papierstromen en archieven een punt van zorg blijft voor bedrijven. Maar ook dat weinig leidinggevenden er prioriteit aan geven.

Problemen bij beheer informatie

45 Procent van de onderzochte Europese bedrijven ervaart problemen bij het beheren van zijn informatie. Nederland staat met maar liefst 60 procent zelfs bovenaan deze lijst van landen. 59 Procent van de Europese bedrijven maakt zich zorgen over de ruimte die de opslag van papieren documenten in beslag neemt. Ook hier staat Nederland weer bovenaan: 88 procent kan zijn kantoorruimte beter gebruiken.

Informatiebeheer bron van zorg

Informatiebeheer is op vele punten een bron van zorg: digitalisering, kosten, ruimtebesparing, toegankelijkheid, duurzaamheid en veiligheid geven hoofdbrekens. Tegelijkertijd ligt bij 49 procent van de bedrijven de verantwoordelijkheid voor documentbeheer niet bij één persoon, maar is dit uitgesmeerd over de organisatie.
In Nederland ligt deze verantwoordelijkheid bij 34 procent van de bedrijven verspreid, bij 40 procent is die centraal geregeld. En dit maakt het makkelijker de problemen en zorgen aan te pakken.

Volgens AIIM, het samenwerkingsverband voor informatie- en beeldbeheer, beheren bedrijven nu het tienvoudige aan informatie vergeleken met vijf jaar geleden. Veel organisaties hebben geen grip op hun stapels facturen, klantdossiers, vergunningen en rekeningen. In de grote Europese steden vullen groeiende hoeveelheden dossiers en bestanden de duurste kantoorpanden.

Beveiligde externe locatie

Mark Duale, Europees directeur van Iron Mountain: "Bedrijven moeten pas met een papierbesparingsprogramma beginnen als ze weten welke informatie ze beheren en wat hun risicovolle en waardevolle informatie is. Bedrijven die efficiënt omgaan met papier, bewaren essentiële bestanden het best op een beveiligde externe locatie. Slechts wanneer toepasselijk, digitaliseren zij documenten om vervolgens over te gaan tot de vernietiging en recycling van papier."

Tags: management, communicatie

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...