"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


'Derde werkplek' steeds populairder

'Derde werkplek' steeds populairder


Naast op kantoor of thuis werken, wordt de ‘derde werkplek’ steeds populairder. Denk aan een businesscentrum, bibliotheek, of een informele locatie zoals een koffiebar.

Dat blijkt uit onderzoek onder 17.000 bedrijven wereldwijd, van ZZA Responsive User Environments in samenwerking met Regus.

Uit het onderzoek komt naar voren dat een derde werkplek voordelen biedt zoals een betere werk- privébalans, minder stress en een hogere productiviteit voor de werknemer. Voor bedrijven zijn dit kostenefficiëntie, schaalbaarheid en minder vastgoedkosten.

Businesscentra

52 procent van de werknemers die een derde werkplek gebruiken, brengt meer dan drie dagen per week door in hun favoriete businesscentrum of op een andere locatie. 70 procent van de gebruikers van businesscentra vindt dit een productievere werkomgevingen dan de meer informele locaties.

Thuiswerken

De respondenten geven aan liever niet thuis te willen werken, maar tussen andere werkenden omdat dit motiveert zonder af te leiden. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van de technologie en faciliteiten die thuis niet beschikbaar zijn en worden ze niet afgeleid door huishoudelijke taken.

Werk-privébalans

Ook blijkt uit het onderzoek dat de mogelijkheid om te werken op een locatie vlakbij huis de werk-privébalans, de werktevredenheid en de productiviteit verbetert. 73 procent van de respondenten noemt de gunstige ligging dan ook als belangrijkste voordeel van werken op een derde werkplek. Vlakbij huis werken helpt de stress te verminderen, tijdrovend woon-werkverkeer en files te vermijden en CO2-uitstoot te verminderen.

Tags: het nieuwe werken, thuiswerken, werkplek, werk privé balans

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...