"Meer dan 3070 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Vaders zien Het Nieuwe Werken als beste oplossing voor meer tijd met hun kinderen

Vaders zien Het Nieuwe Werken als beste oplossing voor meer tijd met hun kinderen


55 procent van de werkende vaders wil meer tijd voor de kinderen maar ziet de combinatie met werk als knelpunt. Het Nieuwe Werken wordt gezien als beste oplossing hiervoor: het zelf indelen van de werktijden staat bovenaan het verlanglijstje.

Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van Natuur & Milieu in het kader van de Week van Het Nieuwe Werken.

Goede werk- privé balans bepalend voor werkplezier

Voor het onderzoek zijn zowel werkende vaders als werkende moeders met jonge kinderen gevraagd naar hun opvattingen over de combinatie van werk en kinderen.
Enkele uitkomsten:
- veel werkende vaders missen hun kinderen meer dan moeders: 67 procent van de werkende vaders baalt ervan als ze door het werk de kinderen te weinig zien (moeders: 43%)
- meer dan de helft van de werkende vaders zegt gelukkiger te zijn met meer tijd voor de kinderen.
- een goede werk- privé balans is voor zowel werkende vaders (82%) als moeders (74%) grotendeels bepalend voor het werkplezier.

HNW beste oplossing voor goede werk privé balans

Volgens werkende vaders is Het Nieuwe Werken de beste oplossing. Als belangrijkste oplossing voor een betere verdeling tussen werk en kinderen noemen zij: zelf werktijden indelen (37%); meer zelf bepalen waar je werkt (25%); betere technologie voor thuiswerken (22%).
Ook voor moeders is Het Nieuwe Werken een zeer belangrijke oplossing: 51 procent noemt flexibele werktijden zelfs als belangrijkste oplossing voor een betere verdeling tussen werk en kinderen.
Vier op de tien werkende vaders en drie op de tien moeders zou een andere baan kiezen als deze meer privétijd oplevert. Voor bedrijven die graag een aantrekkelijke werkgever willen zijn, liggen hier dus grote kansen.

Tags: het nieuwe werken, flexibel werken, thuiswerken, werk privé balans

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid

Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap

We willen werken op een duurzaam kantoor We willen werken op een duurzaam kantoor

35 plusser? Hoe hou je je werk leuk? 35 plusser? Hoe hou je je werk leuk?

Talent schaars? Weet waar je zoekt Talent schaars? Weet waar je zoekt

Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out

Anders werken begint van binnen Anders werken begint van binnen

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...