"Meer dan 3159 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Werknemer van de toekomst hecht aan vrijheid

Werknemer van de toekomst hecht aan vrijheid


Vrijheid, autonomie, creatieve mogelijkheden en een breed netwerk. Dat is waar de werknemer van de toekomst veel waarde aan hecht. Werkgevers moeten zich voorbereiden op de komst van zelfbewuste en kritische werknemers.  

Dat beeld schetst het kwalitatieve onderzoek over de trends op de arbeidsmarkt van het Duitse Zukunftsinstitut in opdracht van Adecco.

Zelfbewust
De toekomstige werknemer heeft volgens de onderzoekers een stevige educatieve basis waarin hij vergeleken met zijn voorganger veel ervaring heeft opgedaan. Daarom is hij zelfbewust van zijn eigen toekomst en verlangt hij dit ook van zijn werkgever. Werkgevers moeten zich dus voorbereiden op het kritische oog van deze nieuwe werknemer.

Flexibele werktijden
Voor de werkgevers zijn er verschillende voordelen met de komst van deze nieuwe werknemer: flexibele werktijden, individuele mogelijkheden tot verdere ontwikkeling, maatschappelijk verantwoord ondernemen en bonussen op basis van prestaties.

Netwerken
Het belangrijkste waar de werkgever aandacht aan moet geven is netwerken. Het opbouwen en het onderhouden van de relatie met werknemers geeft de werkgever naast betrokkenheid ook inzicht in de individuele wensen van medewerkers. Door hierop in te spelen zou de werkgever zijn medewerkers aan de organisatie kunnen binden.

Voor de werkgever is het volgens de onderzoekers dan ook belangrijk om snel in te kunnen spelen op de steeds veranderende behoefte van de medewerkers. Anders zullen deze op zoek gaan naar een organisatie die wel in deze behoeften voorziet.

Tags: het nieuwe werken, leiderschap, werknemer 2.0, toekomst van werk

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Thuiswerkende ambtenaren zijn eenzamer en minder betrokken Thuiswerkende ambtenaren zijn eenzamer en minder betrokken

Veranderingen in organisatie verlammen werknemers Veranderingen in organisatie verlammen werknemers

Manager mag zijn mensen aanspreken op hun levensstijl Manager mag zijn mensen aanspreken op hun levensstijl

Manager geeft verkeerd voorbeeld werk-privébalans Manager geeft verkeerd voorbeeld werk-privébalans

40 procent Nederlanders werkt wel eens thuis 40 procent Nederlanders werkt wel eens thuis

Deeltijdwerk heeft een keerzijde Deeltijdwerk heeft een keerzijde

4 tips voor ouders die flexibel willen werken 4 tips voor ouders die flexibel willen werken

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...