"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Eburg.nl, update rubriek Het Nieuwe Werken

Eburg.nl, update rubriek Het Nieuwe Werken


Rubriek: Het Nieuwe Werken
De dynamische wereld van het werken is onderhevig aan onomkeerbare ontwikkelingen zoals globalisering en de evolutie van de arbeidsmarkt. Daarbij worden ondernemingen transparanter en zijn ze steeds vaker 24/7 bereikbaar. Onomkeerbare ontwikkelingen met inherente uitdagingen. Het Nieuwe Werken schept hierbij ruimte voor inspiratie en innovatie.

Bij het Nieuwe Werken principe staat de mens centraal, in een flexibele werkomgeving en ondersteund door innovatieve technologie. Informatie is tijd- en plaatsonafhankelijk gemaakt waardoor er een werkvorm ontstaat met minder regels, meer eigen verantwoordelijkheid, betere samenwerking en meer ondernemerschap. Het Nieuwe Werken draagt bij aan de aantrekkelijkheid als werkgever omdat medewerkers in staat worden gesteld een betere balans aan te brengen tussen werk en privéleven. Het Nieuwe Werken principe bespaart flink op reis- kantoor- en energiekosten; een organisatie heeft niet alleen minder vierkante meters kantoorruimte nodig, het Nieuwe Werken is ook nog eens beter voor het milieu.

Het Nieuwe Werken laat zich het beste uitleggen langs drie pijlers.

De Mens De mens staat centraal bij het Nieuwe Werken principe. Medewerkers kunnen zelf bepalen waar, met welke middelen en op welke tijd zij hun werk verrichten. Uiteraard altijd passend binnen de afspraken die er binnen een organisatie over gemaakt worden. Door deze ruimte aan vrijheid om zelf keuzes te maken en te bepalen waar, hoe en wanneer men het meest efficiënt en effectief zijn werk kan verrichten ontstaat een betere balans tussen werk en privé.

De Werkomgeving De werkomgeving is flexibel bij het Nieuwe Werken. Informatie is tijd- en plaatsonafhankelijk gemaakt en dat maakt het mogelijk om medewerkers een werkomgeving te bieden die is afgestemd op het soort activiteit dat moet worden uitgevoerd; alleen of met meerdere collega$rdquo;s, geconcentreerd of in open ruimtes, op kantoor, onderweg of op locatie.

De Technologie De technologie maken het Nieuwe Werken mogelijk. Innovatieve technologie en mobiele apparatuur zorgen ervoor dat medewerkers bewust kunnen kiezen waar, wanneer en met behulp van welke middelen zij het meest efficiënt tot de beste resultaten kunnen komen.

In de rubriek over 'Het Nieuwe Werken' staan de volgende nieuwe documenten:
10 uitgangspunten van het Nieuwe Werken
Het Nieuwe Werken - Facts & Figures
Het Nieuwe Werken en de Factor 4 Index
Methodiek voor Het Nieuwe Werken: Het IMPACT-model

Eburgis een initiatief van BCT Guiding Documents, Centric, Decos, Doxis, Microsoft, PerfectView enSpecialite.Eburg heeft als doel inspiratie te bieden aan ambtenaren en bestuurders gerelateerd aan lokale overheden,door hoogwaardige informatie aan te bieden aan iedereen die in zijn dagelijks werk te maken heeft met beleids- en bedrijfsvoering. Op Eburg kunnen beleidsmedewerkers en bestuurders zich oriënteren of nader informeren over innovaties en ontwikkelingen in gebieden die relevant zijn voor lokale overheden.

Meer over Eburg.nl

Tags: efficiënter werken, lifehacking, kostenreductie, overheid, wat is het nieuwe werken, eburg.nl

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...