"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Moneypenny: Het nieuwe werken, wie durft het aan?

Moneypenny: Het nieuwe werken, wie durft het aan?


Wie durft het aan om buiten vaste organisatorische, geografische en professionele kaders te treden? Het Amsterdamse bureau Moneypenny werd in 2000 door Marianne Sturman opgezet, nadat zij moeder was geworden. Ze merkte dat ze haar gezinsleven en baan als accountmanager voor een telecombedrijf moeilijk kon combineren met de vaste 9-tot-5 kaders. Ook de files vormden een behoorlijke belemmering.

Daardoor bedacht zij een concept dat aansluit bij haar persoonlijke behoefte en dat ook voor vele andere professionals het ei van Columbus is. De professionals van Moneypenny werken altijd zoveel mogelijk onafhankelijk van tijd en plaats. Of dat nu thuis is, of op kantoor. Het gaat er immers om dát er gewerkt wordt, niet waar en wanneer.

Filosofie
De filosofie van Moneypenny sluit prima aan op het concept van Het Nieuwe Werken. Werknemers zoeken steeds meer naar de balans tussen werk en privé. Hoogopgeleide en ervaren professionals eisen vooral vrijheid en flexibiliteit. Bijvoorbeeld omdat zij naast hun baan de zorg voor een gezin hebben. Of omdat zij door een lichamelijke beperking minder mobiel zijn. Of gewoon omdat zij tijd willen vrijhouden voor hobby's of vrijwilligerswerk.

Een andere benadering
Steeds meer bedrijven omarmen het 'nieuwe werken'. Interpolis was pionier op dit vlak, nu volgen de Rabobank en Microsoft. De nieuwe werkvorm vraagt wel een geheel andere aanpak. Er zijn veranderingstrajecten nodig. Niet alleen op het gebied van systemen en processen, maar ook op het vlak van de aansturing en beloning van medewerkers. Er ontstaan nieuwe vraagstukken. Kunnen medewerkers de druk aan als de grenzen tussen werk en privé vervagen? Hoe moet omgegaan worden met zelfroostering? Wat is de functie van het kantoorpand?

Onbenut arbeidspotentieel
Wie inspeelt op het verlangen naar flexibiliteit kan op een krappe arbeidsmarkt een groot potentieel van hoogwaardige medewerkers benutten. Moneypenny zag dat acht jaar geleden al en helpt moderne professionals te doen waar zij goed in zijn: zelfstandig werken op hoog niveau.

Mensen, systemen en processen
Een effectieve organisatie met thuiswerkers vergt een fundamenteel andere opzet dan gebruikelijk. Daarom levert Moneypenny niet alleen de flexibel inzetbare arbeidskrachten, maar desgewenst ook de bijbehorende systemen en processen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige ICT en de allernieuwste communicatiemethoden.

Meer over Moneypenny

Tags: werk privé balans, lifehacking, arbeidspotentieel, moneypenny

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...