"Meer dan 3161 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Europa moet meer samenwerken in de cloud

Europa moet meer samenwerken in de cloud


Overheden, industrie, cloud-gebruikers en –aanbieders moeten meer gaan samenwerken in een groot Europees samenwerkingsverband. Te veel partijen zijn nog te huiverig voor de cloud.

Dat zei Eurocommissaris Neelie Kroes vandaag op het World Economic Forum in het Zwitserse Davos, bij de presentatie van het European Cloud Partnership. Kroes schetste vandaag in Davos de eerste contouren ervan en kondigde de eerste projectsubsidie aan.

Cloudvriendelijk
Europa moet niet alleen ‘cloudvriendelijk’, maar ook ‘actief in de cloud’ worden, stelt Kroes. Te veel partijen zijn er nog huiverig voor,  onder meer vanwege juridische onzekerheden, normen, certificeringen, interoperabiliteit en andere barrières.

Cloud computing
Die drempels wil Kroes wegnemen, zodat meer bedrijven de stap naar cloud computing zetten. Integratie wordt ook als middel gezien om de versnipperde en weinig effectieve inkoop van ICT door overheden beter te maken.

Het European Cloud Partnership wordt een publiekprivate samenwerking om eisen en standaarden te ontwikkelen en oplossingen te ontwikkelen en te implementeren. Voor de eerste fase van het samenwerkingsproject investeert de Commissie tien miljoen euro. De eerste resultaten daarvan verwacht Kroes in 2013.

Super-cloud
Kroes verklaarde dat het European Cloud Partnership en de algemene Europese cloudstrategie overigens niet is gebouwd op het model van een Europese ‘supercloud’, maar op de bestaande marktmodellen.

Tags: het nieuwe werken, cloud computing, ict, overheid, publieke sector, europa, cloudsystemen, e-dienstverlening

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Grootste probleem in publieke sector? De werkdruk Grootste probleem in publieke sector? De werkdruk

Thuiswerkende ambtenaren zijn eenzamer en minder betrokken Thuiswerkende ambtenaren zijn eenzamer en minder betrokken

Veranderingen in organisatie verlammen werknemers Veranderingen in organisatie verlammen werknemers

Manager mag zijn mensen aanspreken op hun levensstijl Manager mag zijn mensen aanspreken op hun levensstijl

Manager geeft verkeerd voorbeeld werk-privébalans Manager geeft verkeerd voorbeeld werk-privébalans

40 procent Nederlanders werkt wel eens thuis 40 procent Nederlanders werkt wel eens thuis

Deeltijdwerk heeft een keerzijde Deeltijdwerk heeft een keerzijde

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...