"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Grens privé en werk weg door smartphone

Grens privé en werk weg door smartphone


Werk en privé lopen steeds meer door elkaar bij werknemers. Vooral bij hoogopgeleide jongeren. Dat komt vooral door de komst van smartphones. Er wordt overigens niet veel over geklaagd.

Dat blijkt uit de nieuwe Randstad WerkMonitor van Blauw Research. Daaruit blijkt maar weer dat jongere generaties veel mobieler en grenzelozer werken dan oudere werknemers.

Bereikbaarheid
Jongere werknemers vinden bereikbaarheid buiten werktijd heel normaal. Ook voor de baas. 76 Procent, met een smartphone van de zaak, denkt altijd bereikbaar te moeten zijn. Dat is beduidend hoger dan het gemiddelde bij werknemers, dat op 45 procent ligt.

E-mail en telefoon
Daarnaast hebben jongeren, meer dan andere werknemers, het gevoel dat er van hen wordt verwacht dat zij direct reageren op e-mail en telefoon. Bijna de helft van hen heeft het idee dat ze tekort schieten als ze dit niet doen, tegenover 25 procent van de andere werknemers.

Privé tijdens werk
Jongeren besteden overigens tijdens het werk ook relatief veel tijd aan privételefoontjes en digitaal verkeer. Het is opvallend volgens de onderzoekers dat vooral hoogopgeleide jongeren onder werktijd bezig zijn met privézaken (51%), terwijl het juist de hoogopgeleide dertigers en veertigers zijn die veel in privétijd met werk bezig zijn (70 procent).

Smartphones
Het gebruik van smartphones is de laatste tijd flink toegenomen. 40 Procent van de werkenden heeft er één. Jonge hoogopgeleiden zijn de zwaarste ‘gebruikers' en vinden het normaal om ook buiten werktijd voor hun werkgever actief te zijn.

Tags: het nieuwe werken, efficiënter werken, flexibel werken, thuiswerken, werk privé balans, mobiliteit, e-mail

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...