"Meer dan 3079 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Werkgevers controleren steeds meer op social media

Werkgevers controleren steeds meer op social media


Werkgevers houden steeds vaker in de gaten wat hun werknemers op social media allemaal uitvoeren. Steeds vaker worden deze dan ook ontslagen vanwege uitlatingen op sociale media.

Onderzoek van juridisch dienstverlener Arag wijst uit dat één op de drie ondernemers zijn medewerkers controleert. Tien procent doet het zelfs regelmatig, wat steeds vaker tot arbeidsconflicten leidt.

Op internet
Mensen zetten van alles op Facebook en Twitter en zijn vaak op allerlei manieren verbonden met collega’s. Mensen moeten beter letten op wat ze op internet achterlaten, waarschuwt Arag.

Ontoelaatbaar gedrag
Het zijn openbare bronnen en de informatie is te gebruiken als bewijsmateriaal voor ontoelaatbaar gedrag. Wie bijvoorbeeld zogenaamd ziek is, maar vervolgens feestend op een foto staat, kan in de problemen komen.

Ontslag
Je baas uitschelden op internet is ook niet zo’n goed idee. Daar kwam onlangs een werknemer van Blokker achter. De man had de winkelketen op internet een 'hoerenbedrijf' genoemd en zijn teamleider een 'hoerenstumper'. Een collega speelde dit door naar de leidinggevende, waarop de man werd ontslagen.

Kritischer
Door de gespannen sfeer op de arbeidsmarkt zien werkgevers volgens Arag steeds minder door de vingers en zijn kritischer geworden op hun personeel. De meeste bedrijven willen een gedragscode voor sociale media instellen.

Tags: onderzoek, social media, leiderschap, communicatie, twitter, facebook, internet

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Wendbaarheid een van de grootste uitdagingen HR Wendbaarheid een van de grootste uitdagingen HR

Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid

Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap

We willen werken op een duurzaam kantoor We willen werken op een duurzaam kantoor

35 plusser? Hoe hou je je werk leuk? 35 plusser? Hoe hou je je werk leuk?

Talent schaars? Weet waar je zoekt Talent schaars? Weet waar je zoekt

Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...