"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Mannen meer geschikt voor Het Nieuwe Werken dan vrouwen

Mannen meer geschikt voor Het Nieuwe Werken dan vrouwen


Mannen geven minder om een gestructureerde werkomgeving dan vrouwen. Ook vinden ze persoonlijke onafhankelijkheid in het werk belangrijker. Daarom ze zijn ze geschikter om te flexwerken dan vrouwen.

Dat is de conclusie van testuitgeverij TalentLens na onderzoek onder bijna negenhonderd respondenten. Zij vulden Sosie in, een persoonlijkheidsvragenlijst waarmee kan worden gemeten of iemand geschikt is voor Het Nieuwe Werken.

Persoonlijkheid
Om als werkgever een inschatting te maken of iemand geschikt is tijd- en plaatsonafhankelijk te werken moet je volgens TalentLens kijken naar zowel de persoonlijkheid van een werknemer als zijn waarden.

Motivatie
Uit het onderzoek blijkt dan ook dat de persoonlijkheid en waarden van mannen beter bij Het Nieuwe Werken passen dan die van vrouwen. Zo hechten mannen gemiddeld minder waarde aan hulp en motivatie van anderen in hun werk dan vrouwen en vinden ze een gestructureerde werkomgeving minder belangrijk.

Flexibel werken
Beide punten zijn belangrijk om op een flexibele manier werk in te kunnen delen, stelt Olaf Korsten, psycholoog bij TalentLens. “De werkomgeving is thuis vaak rommeliger dan op kantoor. Ook heb je thuis geen collega’s die zeggen of je iets goed doet en die je kunnen motiveren."

Tijd zelf indelen
Veel werkgevers zijn angstig om hun personeel zelf hun tijd in te laten delen, denkt Korsten. “Ze zijn bijvoorbeeld bang dat de werknemer dan niet productief is. Met deze vragenlijst kan een werkgever deze twijfel wegnemen en meten of zijn personeel hiertoe in staat is."

Eisen voor HNW
Uit het onderzoek komen de volgende eisen naar voren waaraan een flexibele werknemer moet voldoen:
  • Hij of zij heeft een hoge verantwoordelijkheid. Deze personen zijn volhardend in het afronden van hun taken, zelfs wanneer ze obstakels tegenkomen.
  • Hij of zij beschikt over een hoge vitaliteit. Deze personen zijn gedreven en energiek. Ze werken graag in een hoog tempo.
  • Hij of zij hecht weinig waarde aan de hulp, motivatie en aanmoediging van anderen.
  • Hij of zij heeft een hoge mate van onafhankelijkheid.
  • Hij of zij hecht bovengemiddeld waarde aan prestaties.
  • Hij of zij hecht veel waarde aan nieuwe ervaringen en confrontaties met nieuwe en wisselende situaties.
  • Hij of zij hecht relatief weinig waarde aan een gestructureerde werkomgeving.

Tags: het nieuwe werken, flexibel werken, werkplek, werk privé balans, flexwerken, onderzoek, vrouwen, tijd en plaats onafhankelijk

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...