"Meer dan 3181 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Betaald worden om buiten de spits te reizen

Betaald worden om buiten de spits te reizen


In september starten de Nederlandse Spoorwegen (NS), Syntus en Veolia een grootschalige proef van vier maanden om de drukte in de treinen terug te dringen. Drieduizend reizigers worden daarbij tegen betaling aangemoedigd om buiten de spits te reizen.

Doel van de proef, die moet uitwijzen of reizigers tegen betaling naar de daluren zijn te lokken, is om de drukte meer te spreiden over de dag.

Efficienter
Het ene moment zitten de treinen namelijk stampvol, maar op andere delen van de dag zijn de coupés maar matig bezet. Met een betere spreiding van de reizigers zou het treinmaterieel veel efficiënter kunnen worden benut.

De proef vindt plaats in vijf regio’s: Arnhem-Nijmegen, Roermond- Maastricht, de regio Amsterdam, Overijssel en Gelderland.

Spitsmijden
De spoorbedrijven hebben de afgelopen maanden 35.000 houders van een jaartrajectkaart aangeschreven om mee te doen aan de proef. Drieduizend van hen worden geselecteerd om per keer dat ze de spits mijden een bedrag te krijgen van drie tot zeven euro.

Het bedrag is afhankelijk van de afstand die ze afleggen. Voor de hele proefperiode kunnen de verdiensten zo oplopen tot zo’n zeshonderd euro.

App
Om de effecten op de spits te meten, moeten de deelnemers aan de proef hun aankomst- en vertrektijden registreren via een speciaal ontwikkelde ‘app’, die zowel gebruikt kan worden voor de iPhone als op smartphones met het Android-besturingssysteem.

Werkgevers moeten natuurlijk wel akkoord gaan dat deelnemers later op hun werk verschijnen, of eerder de deur achter zich dichttrekken. Instemming van de werkgever is ook nodig, omdat hij vaak de trajectkaart betaalt.

Tags: onderzoek, mobiliteit, slimmer werken, overheid, spitsmijden, openbaar vervoer, trein, proef

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Zakelijke reiziger kiest steeds vaker voor trein Zakelijke reiziger kiest steeds vaker voor trein

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...