"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Werknemers honkvaster door recessie

Werknemers honkvaster door recessie


Werkgevers en HR-afdelingen krijgen steeds meer te maken met werknemers die eigenlijk wel weg zouden willen, maar niet de overstap durven maken. Een op de zes Nederlanders zegt al helemaal niet naar een nieuwe baan uit te kijken.

Reden daarvoor is de wereldwijde economische tegenspoed. Wereldwijd zegt bijna een derde van de werknemers voorlopig niet naar een andere baan te kijken.

Dat blijkt uit de Pay Optimism Scale 2012 van NorthgateArinso.

Flexwerken
Werknemersbetrokkenheid en motivatie vragen nu dan ook om meer aandacht dan ooit, stellen de onderzoekers. En dat is volgens hen te verkrijgen naast loonsverhoging via training en ontwikkeling en de mogelijkheid tot flexwerken.

Loonsverhoging
Vooral die andere extra’s zullen het moeten doen om werknemers gemotiveerd te houden aangezien ruim 61 procent van de Nederlandse medewerkers niet gelooft dat er op korte termijn een loonsverhoging aankomt. Daarmee is de Nederlander minder positief dan de gemiddelde Europese werknemer, waarvan ruim 54 procent die gevoelens deelt.

Geen voordelen
Hoewel het genereren van personeelsloyaliteit topprioriteit zou moeten zijn voor organisaties die talent willen vasthouden, geeft ruim 80 procent van de Nederlandse respondenten aan dat hun werkgever geen extra, niet-financiële voordelen biedt tijdens de financiële crisis. Zo’n 14 procent zegt dat er wel beloftes zijn gedaan, maar dat deze nog niet zijn nagekomen.

Gewaardeerd gevoel
“Als het inderdaad voor veel bedrijven moeilijk is een loonsverhoging te realiseren, zullen ze andere technieken moeten gebruiken om hun talenten een gewaardeerd gevoel te geven", zegt Anita Lettink, VP Northern Europe bij NorthgateArinso. “Medewerkers hechten belang aan loon, maar zeker ook aan initiatieven zoals flexwerken. Werkgevers kunnen ook kijken naar mogelijkheden die hun medewerkers netto-voordelen opleveren, zoals bijvoorbeeld abonnementen op sportscholen of brandstofkorting via een tankpas."

Tags: het nieuwe werken, change management, flexwerken, werknemertevredenheid, training, loon

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...