"Meer dan 3087 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Zoekmachines steeds meer bedreiging voor bedrijven

Zoekmachines steeds meer bedreiging voor bedrijven


Vertrouwelijke bedrijfsinformatie komt steeds vaker terecht in het publieke domein dankzij populaire zoekmachines, als Google en Yahoo en internetfora en nieuwsgroepen.

Uit onderzoek van KPMG onder de tweeduizend grootste bedrijven ter wereld blijkt dat ruim 75 procent van deze ondernemingen te maken heeft met het weglekken van vertrouwelijke informatie naar derden.

Persoonlijke e-mails
Dat komt omdat de populaire zoekmachines zowel discussies op forums en nieuwsgroepen als persoonlijke e-mails steeds vaker tonen als resultaat van zoekopdrachten, stelt John Hermans, partner bij KPMG IT Advisory.

Hackers
Dit biedt dan ook een dankbare bron aan hackers, aldus Hermans. “Werknemers die berichten op het internet posten, geven daarmee bovendien vaak gevoelige informatie prijs over de technologie die bij de onderneming in gebruik is."

Cyberaanval
Cyberaanvallers besteden volgens het onderzoek van KPMG in hun zoektocht naar informatie over potentiële slachtoffers steeds meer tijd aan het analyseren van dit soort nieuwsgroepen.

Hermans: “De berichten in nieuwsgroepen bevatten in het algemeen e-mailadressen van personen die het doelwit worden van spear-phishing aanvallen. Bovendien geven de berichten vaak informatie over persoonlijke hobby's, interesses of specifieke werkterreinen, informatie die gebruikt kan worden in gerichte social-engineering aanvallen."

Verouderde software
Uit het onderzoek blijkt verder dat ruim 70 procent van de bedrijven mogelijk verouderde en kwetsbare software van Microsoft en Adobe gebruikt en dat bijna 20 procent van de webservers van de onderzochte bedrijven kwetsbaar is voor aanvallen van hackers als gevolg van het ontbreken van security patches of verouderde server software.

Bovendien biedt 15 procent van de websites hackers toegang om de functionaliteit te testen en toegang tot de login portals van werknemers, zodat ze files kunnen uploaden.

Tags: ict, informatiebeveiliging, beveiliging, security, veiligheid, google, yahoo, zoekmachines

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Helft ondernemers werkt weleens vanuit bed Helft ondernemers werkt weleens vanuit bed

Managers veel meer tevreden over hun werk dan hun personeel Managers veel meer tevreden over hun werk dan hun personeel

Congres Over Het Nieuwe Werken op zoek naar balans tussen mens en technologie Congres Over Het Nieuwe Werken op zoek naar balans tussen mens en technologie

Agile werken verovert nu ook creatieve sector. Agile werken verovert nu ook creatieve sector.

Zwangerschapsdiscriminatie neemt toe bij flexwerken Zwangerschapsdiscriminatie neemt toe bij flexwerken

Wendbaarheid een van de grootste uitdagingen HR Wendbaarheid een van de grootste uitdagingen HR

Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...