"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Managers willen wel regelmatig gezicht thuiswerkers zien

Managers willen wel regelmatig gezicht thuiswerkers zien


Je gezicht laten zien op werk blijft toch heel belangrijk voor thuiswerkers. Ook al biedt het plaats onafhankelijk werken veel voordelen,te weinig op kantoor zijn is niet goed voor je carrière.

Dat zeggen Kimberly Elsbach, business professor aan de University of California, en Daniel Cable, professor aan de London Business School na een onderzoek.

Minder promotie
Voor thuiswerkende werknemers wachten volgens hen bij te veel afwezigheid lagere prestatiebeoordelingen, kleinere loonsverhogingen en minder promoties.  Ook al werken ze net zo hard en laat als hun collega’s die wél dagelijks naar het kantoor gaan.

Zichtbaarheid
Volgens de twee professoren vinden managers het nu eenmaal  belangrijk om hun werknemers te zien, ook al weten ze niet exact waar deze precies mee bezig zijn. Deze ‘passieve zichtbaarheid’, zoals de twee geleerden het noemen bestaat uit twee types. Je kunt of gezien worden op kantoor tijdens normale werkuren of ’s avonds laat of in het weekend.

Extra inzet
Vooral dat laatste type is het meest waardevolle, omdat managers en collega’s zo denken dat je je extra inzet voor je job. Uit hun experimenten blijkt dat managers onbewust iemand tot 25 procent beter beoordelen, wanneer ze met hun eigen ogen zien dat de persoon in kwestie extra uren op kantoor doorbrengt.

Adviezen
Elsbach en Cable geven daarom thuiswerkers die niet vaak zichtbaar aanwezig zijn op het werk, dan ook een aantal adviezen. Update collega’s en leidinggevenden via e-mail, vooral wanneer je lange uren werkt. Laat duidelijk zien wanneer je er wél bent. Beantwoord telefoontjes en e-mails zo snel mogelijk en zorg ervoor dat je een aantal collega’s hebt die het voor je kunnen opnemen wanneer je baas twijfelt aan je inzet.

Tags:

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...