"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Office Applications over Het Nieuwe Werken

Office Applications over Het Nieuwe Werken


U praat met uw relaties over Het Nieuwe Werken, maar bent u zelf al aan boord voor wat het Het Nieuwe Werken betreft?

Het Nieuwe Werken is met bijna 3.000 leden één van de snelst groeiende Nederlandstalige groepen op LinkedIn. Geen wonder, want de wereld verandert snel. De files worden langer, de reiskosten en reistijden nemen toe, de balans tussen werk en privé wordt steeds belangrijker om maar wat te noemen. Minder betrokkenheid van medewerkers bij de onderneming is echter een gevaar dat bij Het Nieuwe Werken op de loer ligt.

Veel Microsoft partners hebben initiatieven ontplooid om Het Nieuwe Werken te bevorderen en hieraan hun steentje bij te dragen met geweldige oplossingen en ideeën welke dagelijks bij hun klantenkring onder de aandacht gebracht wordt. De vraag is alleen of u binnen uw eigen organisatie voldoende ondersteuning biedt om Het Nieuwe Werken mogelijk te maken.

De kosten voor de onderneming
Het gebruik van Social Networks zoals LinkedIn is over het algemeen zakelijk. Het netwerk wordt gebruikt om te zien bij welke onderneming een bepaalde persoon werkt of achterhalen welke personen bij een bepaalde onderneming werken. Een groot voordeel, maar tegelijk een nadeel want ook uw concurrenten kunnen dit zien. Sterker nog, men kan direct beschikken over de cv. van uw medewerkers!

Volgens WorkPlaceLaw bedragen de kosten van het niet zakelijke gebruik van Facebook binnen ondernemingen £130 miljoen euro per dag. Volgens ComputerWeekly kost het de Engelse bedrijven zelfs £6.5bn per jaar aan verloren productiviteit.

Je stond op Hyves, jammer van je volgende baan!
Ook voor een privé persoon kan Social Networking een zure appel zijn. Social Networking kan studenten een baan kosten op het moment dat de HR afdeling op het web achterhaalt wat er allemaal over een bepaalde persoon op het web te vinden is. Het Education Portal heeft hier een artikel over geschreven dat zeker de moeite waard is om te lezen. Volgens een BBC artikel zou 710/0 van de jongeren tussen 14 en 21 niet willen dat hun (toekomstige) werkgever of collega een zoekopdracht op het web zou doen voordat bepaalde onderwerpen verwijderd zijn.

Steeds meer oplossingen helpen bij het ondersteunen van Het Nieuwe Werken initiatieven
Met de tools welke vandaag beschikbaar zijn, is het stukken eenvoudiger geworden om verschillende uitdagingen waar we mee te maken krijgen als organisaties Het Nieuwe Werken gaan ondersteunen, te kunnen managen. Oplossingen als Microsoft SharePoint of Communications Server, Skype, Wikipedia en andere zijn ideaal om een deel van de uitdagingen aan te pakken en daardoor de acceptatie van Het Nieuwe Werken te vergemakkelijken. De relatief nieuwe Social Networking oplossingen zijn al uitgegroeid tot een niet meer weg te denken fenomeen.

LinkedIn is een goed voorbeeld van hoe innovatieve oplossingen Het Nieuwe Werken kunnen ondersteunen. Denk hierbij alleen al aan het grote aantal groepen (zoals Het Nieuwe Werken) en 40 miljoen voornamelijk zakelijke leden. LinkedIn kan dan ook omschreven worden als een echt zakelijk netwerk. Andere initiatieven zoals Hyves, MySpace en Facebook zijn veel meer gericht op privé gebruik.

Geef het voorbeeld en zorg dat uw medewerkers wel betrokken zijn!
Waarom bang zijn om te laten zien dat je echt wel wat om de onderneming geeft. Waarom zelf geen initiatieven ontplooien waardoor uw medewerkers het gevoel hebben er bij te horen en dat hun mening, idee of open communicatie over een bepaalde uitdaging gewaardeerd wordt?
Geef het voorbeeld en start een blog over de nieuwste ontwikkelingen over een product of dienst die u aanbiedt. Indien u voor een bepaalde uitdaging staat, lanceer dan een Challenge en laat uw medewerkers meedenken over hoe dit probleem aangepakt zou kunnen worden.

Hoe belangrijk is het als een medewerker een bepaald idee heeft en dat ook gewaardeerd wordt? Hoe zou u zich voelen als een dergelijk idee vervolgens door iemand anders als zijn idee gelanceerd wordt? Een video van BNET My Coworker Takes Credit for My Ideas geeft een interessante kijk op dit probleem.

De rol van Social Networking oplossingen zoals nGage kan een probleem als hierboven voorkomen!

Wij willen u helpen het goede voorbeeld te geven
Zorg dat uw medewerkers betrokken blijven. Wij willen daar graag bij helpen. Als business incubators voor OI Software, de makers van nGage, bieden wij u het meest uitgebreide Social Networking en Employee Engagement omgeving voor Microsoft Office SharePoint Server (MOSS 2007) aan. Eén van onze partners (de Giraffe Group) laat tijdens de HRpraktijkdag zien hoe inzicht verkregen kan worden in de betrokkenheid van medewerkers. Ook komt Social Networking, het lanceren, traceren en managen van ideeën en uitdagingen uitgebreid aan bod.
  • Microsoft Partners kunnen nGage gratis in zetten binnen de eigen onderneming. Indien men u beschikt over SharePoint (MOSS) is het inzetten van nGage eenvoudig.
  • Onder overige partners worden partners verstaan die actief zijn op het gebied van IT, HRM of Strategische Business Consulting en geen Microsoft partner zijn. Ook voor deze categorie partners bieden wij speciale programma's om nGage binnen de eigen onderneming te gebruiken.
  • Maar ook voor alle andere organisaties is nGage een uitkomst als Het Nieuwe Werken u aanspreekt. Ook voor u als educatieve instelling, advocatenkantoor, energieleverancier, fabrikant, luchtvaartmaatschappij, ministerie of andere organisatie bieden wij zeer aantrekkelijke mogelijkheden om nGage in te zetten als ondersteuning voor het Nieuwe Werken binnen uw organisatie.
Bron: Office Applications, 8 mei 2009

Tags: cloud computing, social media, social networking, ngage

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...