"Meer dan 3071 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Mobiel solliciteren niks voor jonge hoogopgeleide werknemers

Mobiel solliciteren niks voor jonge hoogopgeleide werknemers


Nieuwe generaties spelen een sleutelrol bij het succesvol invoeren van Het Nieuwe Werken. Werkgevers lopen daarom tegen nieuwe manieren van werven aan, zoals via de mobiel of social media. Toch werkt Het Nieuwe Solliciteren niet voor iedereen succesvol.

Dat laat het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) zien. Het onderzoek van Natural Talent, laat een genuanceerd beeld zien van een eerder beeld dat bestond, namelijk dat jonge werknemers vooral via social media solliciteren.

CV opsturen
Wat blijkt uit het onderzoek is dat hoogopgeleide talenten het liefst kiezen voor de ouderwetse manier, namelijk een e-mailadres waar hij zijn CV en motivatiebrief naar toe kan sturen. Ruim de helft van de negenhonderd ondervraagde hoogopgeleide starters op de arbeidsmarkt kiest voor deze methode.

Verder maken de laatstejaars HBO en WO studenten bij de oriëntatie op een eerste baan volop gebruik van hun persoonlijke (online) netwerk (54 procent) en van verschillende Social Media kanalen (38 procent).

Mobiel solliciteren
Maar, zodra het op het bemachtigen van een eerste baan aankomt, is echter nog maar 3 procent bereid om een sollicitatie te plaatsen via bijvoorbeeld het eigen LinkedIn profiel. Mobiel solliciteren is evenmin in trek. Slechts 4 procent van de hoogopgeleide starters vindt het bezwaarlijk dat deze optie niet door een werkgever wordt geboden.

Vacaturebanken
Redelijk ingeburgerd is de meest geboden sollicitatiemethode van zowel vacaturebanken als werken-bij websites: het uploaden van een CV en motivatiebrief via een standaard online sollicitatieproces. Voor een magere 30 procent van de HBO en WO starters heeft dit de voorkeur zodra zij gaan solliciteren.

Werk-privé
Sebastiaan van Haren, specialist arbeidsmarktcommunicatie en online werving bij Natural Talent, noemt de uitkomst van het onderzoek opvallend. “Maar in een tijd waarin de grenzen tussen hetgeen privé wordt gehouden en hetgeen publiek gedeeld wordt steeds meer vervagen, misschien ook heel logisch. Als het er echt om gaat, dan wil de hoogopgeleide starter vooral zelf de controle behouden."

Tags: hrm, werk privé balans, social media, linkedin, het nieuwe solliciteren, nieuwe baan, solliciteren

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid

Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap

We willen werken op een duurzaam kantoor We willen werken op een duurzaam kantoor

35 plusser? Hoe hou je je werk leuk? 35 plusser? Hoe hou je je werk leuk?

Talent schaars? Weet waar je zoekt Talent schaars? Weet waar je zoekt

Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out

Anders werken begint van binnen Anders werken begint van binnen

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...