"Meer dan 3179 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Cloud computing toch nog te veel een hype

Cloud computing toch nog te veel een hype


Bijna de helft van de Nederlandse organisaties ziet cloud computing als een hype en niet als een serieuze technologische oplossing.

Dit blijkt uit onderzoek naar cloud computing van Avanade, een internationaal consultancybureau voor IT-oplossingen, onder vijfhonderd managers en IT-specialisten in zeventien landen.

Onbekend
De helft van de respondenten geeft aan niet of nauwelijks bekend te zijn met de term. Van de respondenten die wel kennis hebben van de cloud zegt negen op de tien ondervraagden slechts enigszins op de hoogte te zijn.

De beperkte kennis van organisaties over de cloud is de mogelijke oorzaak van de negatieve houding, aldus het onderzoek. Van de Nederlandse respondenten maakt slechts 19 procent gebruik van cloud computing. Dit is vrij weinig vergeleken met andere landen. Wereldwijd werkt namelijk 39 procent van de organisaties met cloud.

Cloud-technologie
Tegelijkertijd blijkt dat organisaties die cloud-technologieën toepassen het juist als erg waardevol beschouwen. Een derde van deze groep wil de cloud-toepassingen zelfs verder uitbreiden na het zien van de goede resultaten.

De resultaten van het onderzoek komen overeen met bevindingen in eerdere onderzoeken naar veel fundamentele technologieën die nu heel gebruikelijk zijn op de werkvloer, zoals internet, e-mail en sociale media. Ook bij deze technologieën waren organisaties in het begin afwachtend en bang voor beheer- en beveiligingsrisico’s.

Verbeteren van flexibiliteit
Bij cloud computing is dit zeker niet anders, aldus Avanade. Respondenten zien in dat cloud computing bedrijven onder meer ondersteunt bij het focussen op de belangrijkste business , het sneller inspringen op veranderingen in de markt , de toegang tot de nieuwste technologieën  en het verbeteren van de flexibiliteit.

“Organisaties moeten steeds de beste mogelijkheden gebruiken en nieuwe technologieën inzetten om de concurrentiepositie te versterken in deze wereldwijde markt", zegt Edwin Jongsma, CTO bij Avanade Nederland. “Dit onderzoek toont aan dat Cloud Computing wel eens een nieuwe richting in de IT-evolutie kan veroorzaken."

Tags: het nieuwe werken, flexibel werken, cloud computing, ict, technologie

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Zakelijke reiziger kiest steeds vaker voor trein Zakelijke reiziger kiest steeds vaker voor trein

Ruime meerderheid werknemers wil bijdragen aan ‘groter geheel’ Ruime meerderheid werknemers wil bijdragen aan ‘groter geheel’

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...