"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Overzicht interessante artikelen op Ambtenaar 2.0

Overzicht interessante artikelen op Ambtenaar 2.0


Hieronder een samenvatting van de meest interessante artikelen, blogs en discussies op Ambtenaar 2.0 in relatie tot Het Nieuwe Werken.

Crowdsourcing, wikinomics: voor een kleinere en betere overheid
De overheid moet kleiner, beter en flexibeler, vindt het kabinet. Dat kan onder andere door taken uit te besteden aan de samenleving: crowdsourcing, outsourcing to the crowd. Eén van de boeken waarin dit concept verder wordt uitgewerkt is Wikinomics. How mass collaboration changes everything, van Don Tapscott en Anthony D. Williams. Wat kunnen we als overheid met massasamenwerking?
Lees hier het volledige bericht

De top 5 van prioriteiten van een overheid 2.0
1. Investeer in ambtenaren 2.0, 2. Maak je informatie openbaar, 3. Maak interne systemen toegankelijk, 4. Bouw een nationaal participatieplatform en 5. Maak bij voorzieningen een digitale wachtkamer
Lees hier het volledige bericht

Waar werkt de ambtenaar 2.0?
Het woord huis-vesting heeft iets tegenstrijdigs: overheidsgebouwen hebben inderdaad meestal iets van een vesting, maar ze zijn verre van huiselijk. Deze kenmerken sluiten slecht aan op de kenmerken die werken 2.0 met zich meebrengt: de openheid, het werken in netwerken en uitgaan van de medewerker. Waar kom je uit als je die lijnen doortrekt naar onze werkomgeving? Laat ik hieronder wat ideeën uiteenzetten.
Lees hier het volledige berichtPraktijkcase Werken 2.0 bij Ministerie van Landbouw en Visserij

Proefprojecten Werken 2.0 bij LNV
Wat ga je anders doen als je gaat werken volgens web 2.0-principes? En vooral, hoe begin je met het toepassen van web 2.0 in beleid? Bij het ministerie van LNV zijn enkele organisatieonderdelen de uitdaging aangegaan en zij proberen web 2.0-technieken uit. Twee vragen liggen voor: wat betekent 2.0 voor de organisatie en hoe zorg je dat de kennis die je nu opdoet over 2.0-werken niet verloren gaat? Hieronder een blik op de ervaringen die nu opgedaan worden met de eerste experimenten.
Lees hier het volledige bericht

Meer over de proefprojecten Werken 2.0 bij LNV
Het ministerie van LNV experimenteert met web 2.0-tools en principes. Wat betekent web 2.0 voor het ambtelijk werk? Wat moet er in de organisatie veranderen om 2.0 te worden. Een evaluatiegroep volgt de projecten. In deze blog geef ik een beeld van enkele ontwikkelingen, de vragen en ervaringen
Lees hier het volledige bericht

Werken 2.0 in beeld
Verschillende medewerkers van het ministerie van LNV wennen aan het werken met web 2.0-tools zoals Ning en Socialtext. De ervaringen worden gevolgd door de projectgroep van Werken 2.0. Wil je weten hoe dit er in de praktijk uit ziet? Kijk hieronder voor een demo en lees verder voor de toelichting.
Lees hier het volledige berichtDiverse Blogs

Stralenkrans
Daar zit je dan, als kersverse Ambtenaar 2.0. De laptop verwachtingsvol opengeklapt. Je hele sociale netwerk in kaart gebracht, alle profielen bijgewerkt en alle belangrijke software onder handbereik. Twitter, Yammer, Ning, LinkedIn, Blogger, Wikispaces: voor de zekerheid is het spul allemaal alvast opgestart. Laat nu die Wisdom of the Crowd maar komen. Als iedereen met iedereen is verbonden ontstaan ongekende staaltjes van kenniscreatie. Toch?
Lees hier het volledige bericht


Innovatie 2.0: Economische Zaken gaat ‘beleid maken' via Internet!
Als doelstelling hebben we dat co-creatie of crowdsourcing inhoudelijk moet bijdragen aan de beleidsontwikkeling. Een tweede doel van de pilot is dat we leren hoe de inzet van web 2.0-middelen (sociale netwerksites, fora, wiki's) kan worden toegepast voor beleidsontwikkeling.
Lees hier het volledige bericht

Co-creatie: Iets voor de overheid?
Deze blog is een co-creatie van Maxim Schram (oprichter van redesignme.com) en Monique Roosen. Redesignme heeft landelijke bekendheid gekregen via de Innovation Lecture van Minister van der Hoeven in november 2008. Binnen het concept van Redesignme werken bedrijven, klanten en ontwerpers samen aan nieuwe producten en diensten. Dit noemen ze co-creatie met online communities. Initiatieven als Redesignme laten volgens de minister zien dat co-creatie loont. Zou zoiets ook kunnen werken voor de overheid?
Lees hier het volledige bericht

En tenslotte, een kritische noot in Computable:

Overheid blijft Yammeren en Flickren: Pleidooi voor een Minister van Informatie, Kennis en Ontwikkeling
Innovatie staat al jaren op de agenda van politieke partijen. We horen de begrippen innovatie en kenniseconomie zo vaak dat ze hun betekenis hebben verloren. Want wat zien we aan innovatiekracht binnen de overheid op internet? Bestaat innovatie daar slechts in de vorm van videoblogs, Hyves en Twitter? Wat verstaan we eigenlijk onder innovatie? En wie is daar in Den Haag verantwoordelijk voor?
Lees hier het volledige bericht

Tags: overheid, ambtenaar 2.0, praktijkvoorbeelden

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...