"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Betere zorg door Het Nieuwe Werken

Betere zorg door Het Nieuwe Werken


Ook in de zorg krijgt Het Nieuwe Werken steeds meer haar plek. Zo experimenteren werknemers in de thuiszorg al met zelfsturing. Met als resultaat dat deze meer ruimte hebben om zorg op maat te leveren aan de cliënt.

Zelfsturing leidt niet alleen tot een grotere inzetbaarheid en meer arbeidsvreugde van medewerkers, ook de kwaliteit van de zorg stijgt dus. Dat is de conclusie van een onderzoek  van NYFER naar Het Nieuwe Werken in de zorg.

Volgens de onderzoekers kan met Het Nieuwe Werken honderden miljoenen euro's per jaar bezuinigd worden in de geplaagde sector.

Zelfsturing
Medewerkers in de thuiszorg en wijkverpleegkundigen experimenteren al geruime tijd met het toepassen van zelfsturing in hun werk. Daarbij wordt binnen het team in overleg met cliënten zelf bepaald hoe het werk wordt georganiseerd en uitgevoerd.

Om deze zorg goed te plannen en coördineren moet de zorgverlener baas zijn over de eigen agenda in plaats van op voorgeschreven tijdstippen een aantal voorgeschreven handelingen uitvoeren.

Groei
De gezondheids- en welzijnszorg is met 1,3 miljoen werknemers een van de grootste sectoren van de economie. In de komende tien tot vijftien jaar wordt een groot personeelstekort in de zorg verwacht. Naar verwachting zijn er tot 2025 een half miljoen extra werknemers nodig. Die zijn echter niet beschikbaar omdat de beroepsbevolking niet meer groeit.

Inzetbaarheid
Werkgevers hebben belang bij het vergroten van de inzetbaarheid van hun huidige werknemers en het kunnen aantrekken van voldoende goed opgeleide nieuwe medewerkers.  Daarvoor is het noodzakelijk om zo goed mogelijk in te spelen op de voorkeuren van werknemers in de zorg.

Werk en privé
60 procent van de zorgwerknemers noemt een goede balans tussen werk en privé het belangrijkste motief voor flexibele werktijden; besparing van reistijd is voor 28 procent van de zorgwerknemers ook een belangrijk motief.

 

Tags: het nieuwe werken, efficiënter werken, flexibel werken, werk privé balans, zelfsturing, zorg, besparingen, arbeidsvreugde

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...