"Meer dan 3163 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Betere beloning kan ook bestaan uit flexibele werktijden

Betere beloning kan ook bestaan uit flexibele werktijden


Meer dan de helft van de HR-professionals geeft aan personeel te verliezen omdat ze niet aan de salarisverwachtingen kunnen voldoen.  Wat werkgevers vaak vergeten is dat  ze ook kunnen inzetten op flexibele werktijden of thuiswerken om werknemers te behouden.

Dat stelt Stephan Renken, directeur bij OfficeTeam Nederland naar aanleiding van de publicatie van de jaarlijkse Salarisgids van OfficeTeam. De gids biedt een uitgebreid overzicht van de nationale salarissen en trends in beloning en werving van administratieve professionals.

Carrièreontwikkeling
In dat overzicht stelt 60 procent van de HR-professionals dat de belangrijkste reden voor werknemers om de huidige werkgever te verlaten en op zoek te gaan naar een nieuwe baan een betere beloning of carrièreontwikkeling is.

Flexibele arbeidstijden
“Vaak vergeten bedrijven dat een belangrijk onderdeel van de beloning secundaire arbeidsvoorwaarden zijn", aldus Renken. “Waar het soms lastig is de hoogte van het salaris aan te passen, kunnen andere voordelen zoals flexibele werktijden, thuiswerken of een bonus ervoor zorgen dat medewerkers langer binnen het bedrijf werkzaam blijven."

Employee engagement
Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn niet de enige factoren die cruciaal zijn voor het behouden van de huidige medewerkers, zo blijkt uit de Salarisgids. Employee engagement laat zien hoe gemotiveerd, betrokken en toegewijd medewerkers zijn in hun werk.

Werknemerstevredenheid
Bijna zes op tien HR-managers geeft aan de motivatie van medewerkers te meten aan de hand van evaluaties van de prestaties en 44 procent bespreekt dit tijdens individuele gesprekken met de manager of HR-afdeling. Meer dan een derde (35 procent) van de bedrijven houdt tevredenheidsonderzoeken onder hun medewerkers.

Optimisme
Ondanks de huidige economische situatie, zijn HR-professionals momenteel optimistisch over de groei van de eigen onderneming. Meer dan acht op tien HR-managers geeft namelijk aan vertrouwen te hebben in de groeivooruitzichten van het eigen bedrijf.

Toenemende werkdruk van de huidige werknemers (47 procent) en bedrijfsgroei (40 procent) zijn de voornaamste redenen waarom bedrijven hun teams willen uitbreiden. Zij ondervinden echter moeilijkheden om gekwalificeerde administratieve professionals te vinden.

Tags: het nieuwe werken, flexibel werken, hrm, thuiswerken, flexwerken, werknemerstevredenheid, salaris, beloning 2.0

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Ruime meerderheid werknemers wil bijdragen aan ‘groter geheel’ Ruime meerderheid werknemers wil bijdragen aan ‘groter geheel’

Grootste probleem in publieke sector? De werkdruk Grootste probleem in publieke sector? De werkdruk

Thuiswerkende ambtenaren zijn eenzamer en minder betrokken Thuiswerkende ambtenaren zijn eenzamer en minder betrokken

Veranderingen in organisatie verlammen werknemers Veranderingen in organisatie verlammen werknemers

Manager mag zijn mensen aanspreken op hun levensstijl Manager mag zijn mensen aanspreken op hun levensstijl

Manager geeft verkeerd voorbeeld werk-privébalans Manager geeft verkeerd voorbeeld werk-privébalans

40 procent Nederlanders werkt wel eens thuis 40 procent Nederlanders werkt wel eens thuis

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...