"Meer dan 3069 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Bedrijven wisselen personeel uit

Bedrijven wisselen personeel uit


Een aantal Rotterdamse bedrijven gaat personeel uitruilen. Idee erachter is er voor te zorgen dat personeel in crisistijd niet angstvallig op dezelfde plek blijft zitten.

Door personeel uit te ruilen, hopen de bedrijven en organisaties dat werknemers in tijden van schaarste op de arbeidsmarkt toch de kans krijgen verder te kijken.

Crisistijd
Dat wordt steeds door de crisis steeds moeilijker omdat veel werknemers vanwege de slappe arbeidsmarkt uit zekerheid blijven zitten waar ze zitten.

Werk vinden
Het initiatief vandaag achter het uitwisselen van personeel komt van de gemeente Rotterdam, waar ongeveer 2450 arbeidsplaatsen moeten verdwijnen. Verantwoordelijk wethouder Jantine Kriens (PvdA) wilde onder meer kijken via dit initiatief kijken of ze werk kon vinden voor de ambtenaren die het gemeentehuis moeten verlaten.

Verder doen naast de gemeente ook bedrijven als ING, Rabobank, Eiffel, Dura Vermeer, Ordina, stadsvervoerder RET en het Maasstad Ziekenhuis mee.

Vacatures
De bedrijven gaan elkaar nu opbellen om tijdelijke of nieuwe vacatures opgevuld te krijgen. Wel moeten de plannen om personeel uit te ruilen nog verder worden uitgewerkt. Zo wordt nog gekeken naar de bestaande arbeidsrechten van personeelsleden.

Tags: hrm, management, samenwerken, personeel, crisis, vacatures, werkplekuitwisseling, ontslag

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap

We willen werken op een duurzaam kantoor We willen werken op een duurzaam kantoor

35 plusser? Hoe hou je je werk leuk? 35 plusser? Hoe hou je je werk leuk?

Talent schaars? Weet waar je zoekt Talent schaars? Weet waar je zoekt

Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out

Anders werken begint van binnen Anders werken begint van binnen

Tevreden werknemers door dans en zang? Tevreden werknemers door dans en zang?

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...