"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Bedrijven wisselen personeel uit

Bedrijven wisselen personeel uit


Een aantal Rotterdamse bedrijven gaat personeel uitruilen. Idee erachter is er voor te zorgen dat personeel in crisistijd niet angstvallig op dezelfde plek blijft zitten.

Door personeel uit te ruilen, hopen de bedrijven en organisaties dat werknemers in tijden van schaarste op de arbeidsmarkt toch de kans krijgen verder te kijken.

Crisistijd
Dat wordt steeds door de crisis steeds moeilijker omdat veel werknemers vanwege de slappe arbeidsmarkt uit zekerheid blijven zitten waar ze zitten.

Werk vinden
Het initiatief vandaag achter het uitwisselen van personeel komt van de gemeente Rotterdam, waar ongeveer 2450 arbeidsplaatsen moeten verdwijnen. Verantwoordelijk wethouder Jantine Kriens (PvdA) wilde onder meer kijken via dit initiatief kijken of ze werk kon vinden voor de ambtenaren die het gemeentehuis moeten verlaten.

Verder doen naast de gemeente ook bedrijven als ING, Rabobank, Eiffel, Dura Vermeer, Ordina, stadsvervoerder RET en het Maasstad Ziekenhuis mee.

Vacatures
De bedrijven gaan elkaar nu opbellen om tijdelijke of nieuwe vacatures opgevuld te krijgen. Wel moeten de plannen om personeel uit te ruilen nog verder worden uitgewerkt. Zo wordt nog gekeken naar de bestaande arbeidsrechten van personeelsleden.

Tags: hrm, management, samenwerken, personeel, crisis, vacatures, werkplekuitwisseling, ontslag

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...