"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Werknemer wil waardering van baas met kerst

Werknemer wil waardering van baas met kerst


Het liefst ontvangt de werknemer met kerst waardering. Meer dan het kerstpakket. Toch is het afschaffen van deze traditionele vorm van waardering funest voor de motivatie op de werkvloer.

Dat stelt Henry Robben, hoogleraar Marketing van Business Universiteit Nyenrode na onderzoek.

Waardering
Volgens een ander onderzoek, namelijk vanWishWish NL, zijn het echter niet de cheques, bonussen en grote kerstpakketten, waar werknemers naar uitkijken. De werknemer blijkt waardering van zijn baas veel belangrijker te vinden.

Voor 70 procent van de werknemers staat dat op de eerste plaats bij de vraag wat belangrijk wordt gevonden aan het kerstgeschenk. Dit terwijl aan werkgeverszijde slechts 56 procent van de ondervraagden het kerstgeschenk als blijk van waardering ziet.

Motivatie werknemers
Maar werkgevers die van plan zijn dit jaar het kerstpakket te schrappen, moeten zich daarover nog maar eens achter de oren krabben. Want geen kerstpakket is buitengewoon slecht voor de motivatie van werknemers, zo blijkt uit het onderzoek van Robben. Hoe klein ook, het is beter wel iets te doen en de werknemer waardering te geven voor zijn inzet van het afgelopen jaar.

Doet hij dat niet, dan zal een werknemer geneigd zijn eerder op zijn strepen te gaan staan. Hij of zij interpreteert dat als ''we hebben het niet goed gedaan''. Het gevolg is volgens Robben dat werknemers zelf ook economisch kijken en dan denken ''om vijf uur ga ik naar huis, en geen minuut later’’.

Levensmiddelen
Uit onderzoek van Reisgraag blijkt dat de meeste Nederlanders nog steeds een kerstpakket krijgen met allerhande levensmiddelen. Echter zijn ze met een kerstpakket in deze vorm het minst blij. Werkgevers moeten dus een nieuwe vormen verzinnen aan het kerstpakket.

Tags: werknemers, werknemertevredenheid, werknemer-werkgever verhouding, werkvloer, motivatie, waardering

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...