"Meer dan 3124 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Betrekken werknemer bij werkrooster leidt tot meer efficiency

Betrekken werknemer bij werkrooster leidt tot meer efficiency


Meer dan een op de vijf werkende Nederlanders heeft niet of nauwelijks invloed op het werkrooster. Dat heeft negatieve gevolgen op de efficiency van organisaties.

Dit concludeert Paralax in een onderzoek dat zij liet verrichten naar de behoefte aan professionele planningssoftware.

Werkrooster
Daaruit blijkt dat het gebrek aan invloed op het werkrooster gevoelig ligt. Bijna een kwart van de ondervraagde werknemers is ontevreden over de mogelijkheden om dit te beïnvloeden.

Bedrijfsvoering
Ook is ruim 65 procent van de werknemers ervan overtuigd dat de bedrijfsvoering verbetert wanneer werkgevers vaker tegemoetkomen aan hun wensen.

Efficiency
Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders in loondienst niet wordt betrokken bij de planning van werkzaamheden of het vaststellen van dienstroosters. Werkgevers die wel rekening houden met de voorkeuren van medewerkers slagen er volgens hen beter in de efficiency van de bedrijfsvoering te vergroten.

Gespecialiseerd roosterpakket
Een gespecialiseerd roosterpakket, dat participerend plannen mogelijk maakt, biedt hiervoor mogelijkheden. Nog geen kwart van de organisaties maakt hiervan echter gebruik.

Medewerkertevredenheid
Doordat medewerkers een rooster krijgen dat goed aansluit op hun privéleven stijgt de medewerkertevredenheid, stelt Rob Buikema, CEO van Paralax. “Tevreden medewerkers zijn productiever, melden zich minder vaak ziek kiezen minder snel voor een andere werkgever. Met als resultaat lagere kosten en een hogere kwaliteit van diensten of producten."

Flexibiliteit
Het is dan ook niet verwonderlijk dat bijna een derde van de werkende Nederlanders aangeeft meer invloed te willen uitoefenen op de totstandkoming van het rooster.

Rooster
Voor ruim zes op de tien mensen geldt dat zij meer tevreden zouden zijn als zij hierop meer invloed kunnen uitoefenen. Meer dan een vijfde benadrukt dan ook dat zij vaker betrokken willen zijn bij het vaststellen van het rooster.

19 procent wil hun wensen het liefste kenbaar maken vóórdat het werkrooster wordt ingevuld. Bijna een kwart wil ook over deze mogelijkheid beschikken nadat dit is gebeurd.

Tags: efficiënter werken, werknemers, productiviteit, werknemertevredenheid, planning, werkrooster

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

5 Grootste misvattingen over secretaresses 5 Grootste misvattingen over secretaresses

Vooral vrouwen zijn meer gaan thuiswerken Vooral vrouwen zijn meer gaan thuiswerken

Werkgever mag einde maken aan thuiswerken bij slecht functioneren Werkgever mag einde maken aan thuiswerken bij slecht functioneren

Is de hele dag staand werken wel zo gezond? Is de hele dag staand werken wel zo gezond?

Een beter werk-privébalans? Hier zijn 4 tips. Een beter werk-privébalans? Hier zijn 4 tips.

Het Nieuwe Werken, geschikt voor iedereen? Het Nieuwe Werken, geschikt voor iedereen?

Kunnen zelfsturende teams wel echt zonder leiding? Kunnen zelfsturende teams wel echt zonder leiding?

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...