"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Het nieuwe werken en HR

Het nieuwe werken en HR


Inmiddels wordt er vanuit verschillende invalshoeken gesproken en gepubliceerd over Het Nieuwe Werken (HNW). De mogelijkheden die de informatie- en communicatietechnologie (ICT) ons biedt, zijn ongekend. Echter, het in de praktijk (breed) toepassen daarvan bevindt zich nog in een pril stadium. Een relatief beperkte groep mensen is daadwerkelijk online.

Voor bestuurders en managers in organisaties, zowel in profit als de non profit branche, is het aan te raden dat zij zich bezinnen op de betekenis van de ICT mogelijkheden in hun organisaties. Met name in relatie tot het fenomeen van HNW:
  • Jonge mensen die nu nog niet tot de beroepsbevolking horen, zullen hoogstwaarschijnlijk conform het concept van HNW toe willen treden tot de arbeidsmarkt.
  • Bestuurders en managers worden geconfronteerd met gewijzigde demografische en maatschappelijke ontwikkelingen.
  • En last but not least, uit oogpunt van kostenreductie en verhoging van arbeidsproductiviteit biedt het HNW volop mogelijkheden.
Met dit inzicht, in vogelvlucht, is het gerechtvaardigd dat het thema Het Nieuwe Werken in de top 10 komt te staan van de agenda's van bestuurders en managers. Het is een verantwoordelijkheid en bevoegdheid voor de HR discipline dat deze ontwikkeling daadwerkelijk op de agenda komt te staan.

HR zal zichzelf voldoende volwassen en serieus moeten nemen om dit te realiseren.Volgens mij is er voor de HR discipline nog een weg te gaan.

Ik nodig u van harte uit hieronder te reageren op deze column.

G.J. (Geert-Jan) Zingstra van Zingstra Interim & Projectmanagement


Tags: hrm, arbeidsmarkt

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...