"Meer dan 3079 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Werkgevers willen vooral besparen op mobiliteit en huisvesting

Werkgevers willen vooral besparen op mobiliteit en huisvesting


Vier op de tien werkgevers denkt dat besparen op huisvesting de beste manier is om te bezuinigen. Wanneer de functie het toelaat kunnen werknemers meer mobiel werken. Ook het creëren van flexplekken kan een flinke besparing opleveren.

Dat blijkt uit een onderzoek van adviesbureau Human Capital Group.

Daarmee wilde het bureau kijken op welke andere manieren werkgevers denken op personeelskosten te kunnen bezuinigen. Het onderzoek deed het bureau nadat Capgemini onlangs haar medewerkers vroeg salaris in te leveren om zo bezuinigen tegemoet te komen.

Motivatie
Veel organisaties hebben te maken met een terugvallende omzet, zodat het besparen op personeelskosten een must is. Omdat personeel het belangrijkste kapitaal van een organisatie is, is het van belang dat de motivatie van de medewerkers hier niet onder lijdt, aldus de Human Capital Group.

Overwerkvergoeding
Een andere ‘populaire’ maatregel is volgens werkgevers bezuinigen op de overwerkvergoeding (38 procent). Dit kan bijvoorbeeld door alle overwerkuren niet in geld maar in vrije uren uit te keren.

Mobiliteit
De meeste werkgevers zijn echter van mening dat het beste bespaard kan worden op de reis- en mobiliteitskosten (43 procent). Een organisatie kan bijvoorbeeld medewerkers die hun werkzaamheden zonder een auto van de zaak kunnen verrichten, de auto laten inleveren.

Kilometervergoeding
Ter compensatie kan vervolgens een carpoolregeling worden ingesteld. Een andere genoemde maatregel is om in plaats van een auto van de zaak een kilometervergoeding te verstrekken, of om de kilometervergoeding voor zakelijk reizen en voor woon-werkverkeer te verminderen.

Ook langer doorleasen en kiezen voor goedkopere, milieuvriendelijkere lease-auto’s zijn mogelijkheden om te besparen op mobiliteitskosten.

Weerstand
De bezuinigingen die volgens werkgevers de meeste weerstand oproepen bij medewerkers en het minst makkelijk zijn te realiseren zijn besparingen op pensioen en salaris. Voor deze maatregelen heeft de werkgever vaak ook instemming van vakbonden of ondernemingsraden nodig.

Tags: het nieuwe werken, flexibel werken, werkplek, flexwerken, mobiliteit, werknemers, huisvesting, flexplek, reiskosten, kilometervergoeding, bezuinigingen

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Wendbaarheid een van de grootste uitdagingen HR Wendbaarheid een van de grootste uitdagingen HR

Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid

Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap

We willen werken op een duurzaam kantoor We willen werken op een duurzaam kantoor

35 plusser? Hoe hou je je werk leuk? 35 plusser? Hoe hou je je werk leuk?

Talent schaars? Weet waar je zoekt Talent schaars? Weet waar je zoekt

Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...