"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Werkgevers willen vooral besparen op mobiliteit en huisvesting

Werkgevers willen vooral besparen op mobiliteit en huisvesting


Vier op de tien werkgevers denkt dat besparen op huisvesting de beste manier is om te bezuinigen. Wanneer de functie het toelaat kunnen werknemers meer mobiel werken. Ook het creëren van flexplekken kan een flinke besparing opleveren.

Dat blijkt uit een onderzoek van adviesbureau Human Capital Group.

Daarmee wilde het bureau kijken op welke andere manieren werkgevers denken op personeelskosten te kunnen bezuinigen. Het onderzoek deed het bureau nadat Capgemini onlangs haar medewerkers vroeg salaris in te leveren om zo bezuinigen tegemoet te komen.

Motivatie
Veel organisaties hebben te maken met een terugvallende omzet, zodat het besparen op personeelskosten een must is. Omdat personeel het belangrijkste kapitaal van een organisatie is, is het van belang dat de motivatie van de medewerkers hier niet onder lijdt, aldus de Human Capital Group.

Overwerkvergoeding
Een andere ‘populaire’ maatregel is volgens werkgevers bezuinigen op de overwerkvergoeding (38 procent). Dit kan bijvoorbeeld door alle overwerkuren niet in geld maar in vrije uren uit te keren.

Mobiliteit
De meeste werkgevers zijn echter van mening dat het beste bespaard kan worden op de reis- en mobiliteitskosten (43 procent). Een organisatie kan bijvoorbeeld medewerkers die hun werkzaamheden zonder een auto van de zaak kunnen verrichten, de auto laten inleveren.

Kilometervergoeding
Ter compensatie kan vervolgens een carpoolregeling worden ingesteld. Een andere genoemde maatregel is om in plaats van een auto van de zaak een kilometervergoeding te verstrekken, of om de kilometervergoeding voor zakelijk reizen en voor woon-werkverkeer te verminderen.

Ook langer doorleasen en kiezen voor goedkopere, milieuvriendelijkere lease-auto’s zijn mogelijkheden om te besparen op mobiliteitskosten.

Weerstand
De bezuinigingen die volgens werkgevers de meeste weerstand oproepen bij medewerkers en het minst makkelijk zijn te realiseren zijn besparingen op pensioen en salaris. Voor deze maatregelen heeft de werkgever vaak ook instemming van vakbonden of ondernemingsraden nodig.

Tags: het nieuwe werken, flexibel werken, werkplek, flexwerken, mobiliteit, werknemers, huisvesting, flexplek, reiskosten, kilometervergoeding, bezuinigingen

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...