"Meer dan 3078 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Werk zit in de weg van een gezondere levensstijl

Werk zit in de weg van een gezondere levensstijl


40 procent van de werknemers zegt onvoldoende lichaamsbeweging te krijgen omdat werk in de weg zit. Werkgevers moeten werken aan een gezondere levensstijl van hun personeel.

Dat stellen de Britse onderzoekers van Nuffield Health en de London School of Economics (LSE) na hun research onder werknemers in dat land.

Werknemers
Algemeen wordt aangenomen dat volwassenen honderdvijftig minuten per week aan lichaamsbeweging zouden moeten doen. Volgens de onderzoekers komt maar liefst 70 procent van de werknemers niet aan dat streefdoel.

Lichaamsbeweging
Terwijl het broodnodig is. Lichaamsbeweging verlaagt namelijk het risico op obesitas met 7 procent en herleidt ook het gevaar op een slechte mentale gezondheid met 6 procent. En dat komt de productiviteit ten goede.

Tijdsdruk
De tijdsdruk die de professionele baan op de werknemer legt, leidt tot een tekort aan lichaamsbeweging is de duidelijke conclusie van het onderzoek. Volgens de geleerden van de LSE is het dan ook duidelijk dat werkgevers een belangrijke rol kunnen vervullen in het stimuleren van lichamelijke activiteit bij hun medewerkers.

Productiviteit
Een gezond personeelsbestand is immers een belangrijke factor in de productiviteit van de onderneming. Een actievere bevolking zou de Britse economie bovendien een besparing van 7 miljard pond per jaar opleveren, zo berekenden ze.

 

Tags: het nieuwe werken, werk privé balans, werknemers, gezond werken, gezondheid, tijdsdruk, lichaamsbeweging

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Wendbaarheid een van de grootste uitdagingen HR Wendbaarheid een van de grootste uitdagingen HR

Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid

Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap

We willen werken op een duurzaam kantoor We willen werken op een duurzaam kantoor

35 plusser? Hoe hou je je werk leuk? 35 plusser? Hoe hou je je werk leuk?

Talent schaars? Weet waar je zoekt Talent schaars? Weet waar je zoekt

Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...