"Meer dan 3071 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Online arbeidsmarkt biedt flexwerkers volop kansen

Online arbeidsmarkt biedt flexwerkers volop kansen


Internet biedt freelancers en interimmers volop kansen op werk. De online arbeidsmarkt heeft wereldwijd een omvang van een miljard dollar. En dat bedrag kan nog twee keer zoveel worden volgend jaar.

Dat voorspelt Elance, een netwerk van online professionals, in haar jaarrapport.

ZZP
Het netwerk deed mondiaal onderzoek naar de arbeidsmarkt voor freelancers die hun werk via het web uitvoeren. De zelfstandigen hebben volgens het onderzoek weinig te klagen.

Online werk
De gemiddelde freelancer krijgt volgens het onderzoek 5,8 nieuwe banen per maand aangeboden. Ook is een meerderheid van de online werkers gelukkiger als freelancer dan in een traditionele baan.

Productiviteit
71 procent claimt productiever te zijn. Ook over geld maken de respondenten in het onderzoek zich weinig zorgen, 67 procent verwacht in 2013 meer te verdienen.

Freelancers
Ook werkgevers zijn tevreden over de online arbeidsmarkt, volgens Elance weinig te klagen. 85 procent is van mening dat het inhuren van freelancers concurrentievoordeel biedt. Ongeveer driekwart van de bedrijven is van plan in 2013 meer freelancers in te huren.

Een goede freelancer is volgens Elance binnen 3,3 dagen gevonden. Het afgelopen jaar was er sprake van een stijging van 153 procent van online freelancers met vaardigheden op het gebied van wetenschap, technologie, techniek en wiskunde.

Tags: hrm, flexwerken, arbeidsmarkt, zzp'er, internet, werkgeverschap, freelancers

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid

Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap

We willen werken op een duurzaam kantoor We willen werken op een duurzaam kantoor

35 plusser? Hoe hou je je werk leuk? 35 plusser? Hoe hou je je werk leuk?

Talent schaars? Weet waar je zoekt Talent schaars? Weet waar je zoekt

Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out

Anders werken begint van binnen Anders werken begint van binnen

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...