"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Microsoft-medewerkers gaan het zonder e-mail doen

Microsoft-medewerkers gaan het zonder e-mail doen


Medewerkers van Microsoft Nederland gaan samen met partners en leveranciers  gaan de uitdaging aan om de komende tijd zonder e-mail door het leven te gaan. In plaats daarvan zullen ze communiceren via intranet, blogs, instant messaging.

Doel van het experiment is om de vrees voor productiviteitsverlies te onderzoeken en hun persoonlijke ervaringen te delen via social tools zoals Yammer en externe social media.

Social media
46 procent van de werknemers wereldwijd is van mening dat de inzet van social media juist de productiviteit verhoogt. Veel bedrijven in ons land denken daar echter anders over. Zij zien het gebruik van social media op de werkvloer vooral als afleiding

Technologie
Nederland staat bekend als een land dat voorop loopt in de adoptie van nieuwe technologie. Echter uit het  Microsoft-onderzoek blijkt dat het gebruik van social tools op de werkvloer in Nederland achter blijft.

Werkvloer
In Nederland zijn werknemers nog niet voortvarend in de keuze van social tools op de werkvloer. Negen van de tien ondervraagden gebruikt voornamelijk e-mail in de samenwerking met collega’s.

LinkedIn
Slechts iets meer dan een kwart van de respondenten gebruikt externe social media zoals LinkedIn, Twitter en Facebook voor werkgerelateerde activiteiten.

Yammer
Een kleine 18 procent maakt in Nederland gebruik van interne social media, zoals Yammer. Dit in tegenstelling tot de Amerikanen, de grootste markt voor Yammer gebruikers, waar bijna de helft van de ondervraagde werkgevers zegt ook het gebruik van instant messaging te stimuleren.

Productiviteitverlies
De belangrijkste reden waarom er in Nederland nog maar weinig gebruik wordt gemaakt van instant messaging, Yammer of andere social media kanalen, is dat het management vreest voor productiviteitsverlies.

Toch staat meer dan de helft van de ondervraagden (61 procent) open voor technologische ontwikkelingen voor het verhogen van de productiviteit.

Productiviteit
Het gebruik van social middelen op de werkvloer kan de productiviteit verhogen door het verbinden van medewerkers en het stimuleren van dialoog. Informatie delen en samenwerken in teams in verschillende geografische gebieden wordt makkelijker door gebruik van social middelen.

Zo kan Yammer 35 procent van email verkeer besparen.

Groot effect op de werkvloer
“Net als hoe e-mail in de jaren ‘90 het tempo in het bedrijfsleven versnelde, zo zal het gebruik van social middelen op de werkvloer een groot effect hebben op werken in de eenentwintigste eeuw," stelt Kurt DelBene, Directeur Microsoft Office.

Tags: het nieuwe werken, efficiënter werken, werkplek, innovatie, ict, mobiliteit, kantoor, social media, communicatie, e-mail, linkedin, yammer

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...