"Meer dan 3071 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Mobiliteit weinig gestimuleerd door werkgever

Mobiliteit weinig gestimuleerd door werkgever


52 procent van de werknemers in loondienst geeft aan dat bij hun werkgever mobiliteit geen rol speelt. Zowel niet binnen de organisatie als naar buiten toe.

Dit blijkt uit onderzoek onder 2.723 personen in loondienst voor het event Werf& live op 27 juni.

Financiele beloning
Slechts bij een kwart van de werknemers wordt mobiliteit wel gestimuleerd. De belangrijkste redenen om intern te bewegen is allereerst een financiële beloning, gevolgd door opleidingsmogelijkheden en omscholing.

Mobiliteit
Naarmate werknemers ouder  en/of hoger opgeleid zijn zullen ze meer bewust zijn van mobiliteit, blijkt uit het onderzoek. Lager opgeleide en jongere werknemers zijn zich hiervan juist minder bewust.

Arbeidsmarkt
Een belangrijk gegeven, aldus de onderzoekers, omdat beide groepen kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt en mobiliteit meer dan gemiddeld betrekking op hen heeft.

Werkgevers
Een andere interessante constatering is dat bij de helft van de Nederlandse werkgevers mobiliteit ogenschijnlijk geen rol speelt. Niet om mensen te behouden en ook niet om afscheid van mensen te nemen.

Financiële beloning
Aan werknemers is gevraagd wat de werkgever kan doen om hen te motiveren van baan te veranderen binnen de huidige organisatie. Bijna de helft van hen geeft aan dat een financiële beloning hierin een belangrijke rol speelt.

Persoonlijke ontwikkeling
Ook persoonlijke ontwikkeling staat hoog op de lijst met zaken als scholing, een persoonlijk ontwikkelingsplan en loopbaanbegeleiding. Opvallend is dat de rol van management en directie pas voor het eerst op de zevende plek terugkomt.

Tags: mobiliteit, opleiding, persoonlijke ontwikkeling, scholing, salaris, werkgever, loopbaancoaching

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid

Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap

We willen werken op een duurzaam kantoor We willen werken op een duurzaam kantoor

35 plusser? Hoe hou je je werk leuk? 35 plusser? Hoe hou je je werk leuk?

Talent schaars? Weet waar je zoekt Talent schaars? Weet waar je zoekt

Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out

Anders werken begint van binnen Anders werken begint van binnen

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...