"Meer dan 3071 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Niet-efficiënt werken is grootste ergernis leidinggevende

Niet-efficiënt werken is grootste ergernis leidinggevende


Niet-efficiënt samenwerken staat bovenaan het frustratielijstje van leidinggevenden. Bijna de helft van de ondervraagde managers zegt zich hier verschrikkelijk aan te ergeren.

Karin van Zuilen (Senz) en Frans Bouman (Boumankracht) vroegen begin 2013 naar de frustraties en de wensen van leidinggevenden van 261 bedrijven.

Verantwoordelijkheid
Als goede tweede op de lijst van frustraties staat het feit dat medewerkers onvoldoende verantwoordelijkheid en initiatief nemen. Gebrek aan focus en het onder druk staan van de positie blijken andere belangrijke bronnen van ergernis.

Er wordt spontaan vaak aangegeven dat de frustratie bij de veranderende omgeving ligt. En niet bij het ontbreken van tijd.

Strategie
Wat willen de managers het liefst? De grootste twee wensen van managers zijn het doorvertalen van de strategie in de hoofden en het gedrag van de medewerkers en het nemen van initiatief en verantwoordelijkheid door medewerkers.

Het lijkt erg moeilijk te zijn om ieder zijn beste beentje te laten voorzetten. En dan ook nog in de gewenste richting, aldus de onderzoekers. Meer dan 30 procent van de medewerkers geeft de organisatie een onvoldoende voor het aangeven van richting en de strategie. 20 procent hiervan geeft zelfs een 1.

Leidinggevenden
Een nummer 1 marktpositie behalen wordt slechts in 10 procent van de gevallen als prioriteit nagestreefd. Ook het laten stijgen van de klanttevredenheid en het makkelijker krijgen van klanten scoort laag bij de wensen. De verbetering van interne factoren lijkt veel belangrijker te zijn voor leidinggevenden dan het verbeteren van de marktpositie.

Onderscheidend
Verder opvallend: meer dan een kwart van de leidinggevenden zegt dat het niet duidelijk is hoe hun bedrijf zich onderscheidt van de concurrent. Dat geldt ook voor 30 procent van de medewerkers.

17 procent van de leidinggevenden geeft hun team een onvoldoende voor het volgen van de strategie. Gemiddeld wordt er een 7,5 gescoord. De respondenten zeggen dat ze dit relatieve hoge cijfer geven, omdat er steeds meer bewustzijn komt om een cultuuromslag te maken. Het idee dat het vooruit gaat, maakt de huidige situatie acceptabel.

Tags: het nieuwe werken, efficiënter werken, management, leiderschap, communicatie, werkgevers, strategie, verantwoordelijkheid

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid

Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap

We willen werken op een duurzaam kantoor We willen werken op een duurzaam kantoor

35 plusser? Hoe hou je je werk leuk? 35 plusser? Hoe hou je je werk leuk?

Talent schaars? Weet waar je zoekt Talent schaars? Weet waar je zoekt

Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out

Anders werken begint van binnen Anders werken begint van binnen

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...