"Meer dan 3129 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Steeds meer ondernemers werken resultaatgericht

Steeds meer ondernemers werken resultaatgericht


Steeds meer ondernemers meten resultaten op basis van output, in plaats van op basis van aanwezigheid van personeel. Wat ooit begon als hippe managementtaal wordt steeds meer werkelijkheid.

Dat blijkt uit onderzoek van MKB Servicedesk in opdracht van KPN, onder 270 ondernemers. Nu al meet 65 procent van de ondernemers de taken en verantwoordelijkheden van personeel op basis van output in plaats van aanwezigheid.

Productiviteit
Bovendien is 60 procent van de ondernemers ervan overtuigd dat de productiviteit van werknemers niets te leiden heeft onder werken buiten kantoor. Dankzij cloud computing wordt werken buiten kantoor steeds beter mogelijk en staan aanwezigheid op kantoor en productiviteit los van elkaar.

Het Nieuwe Werken
Om mobiel werken ofwel Het Nieuwe Werken succesvol toe te kunnen passen in je bedrijf, moet je verder kijken dan alleen naar de techniek (cloud computing), aldus de MKB Servicedesk. Je zult ook in je manier van leidinggeven iets moeten veranderen.

Toegevoegde waarde
Daarbij is het de kunst om het allemaal niet té vrijblijvend te maken. Maak afspraken met je werknemers over de toegevoegde waarde die ze willen leveren en kijk op welke manier je de doelen van je werknemers met die van je bedrijf kunt verbinden. Maak de doelen SMART: specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden.

Resultaatgericht werken
MKB Servicedesk heeft 7 stappen opgesteld om te komen tot resultaatgericht werken:
  1. Werk vanuit de talenten van mensen. Als leidinggevende heb je een neus voor het spotten, ontwikkelen en verzilveren van talent. Benut het talent van je personeel.
  2. Creëer de ruimte om te excelleren. Geef je medewerkers geen kant-en-klare oplossingen. Geef aan wat er bereikt moet worden - de output - en formuleer daarbij relevante criteria waaraan de oplossing moet voldoen.
  3. Geef verantwoordelijkheid. Laat duidelijk merken dat de doelen die jullie hebben vastgesteld wel vrijwillig zijn, maar niet vrijblijvend. Geef je medewerkers verantwoordelijkheid. Uiteindelijk hebben jullie als team één einddoel voor ogen.
  4. Deel je visie. Draag je waarden uit en ga erover in gesprek met je werknemers. Dan krijgen je werknemers daar vertrouwen in en voelen ze zich meer gemotiveerd om de gestelde doelen ook te behalen.
  5. Inspireer. Motiveren heeft effect op de korte termijn, inspireren doet dat op de lange termijn. Zorg dat je medewerkers het gevoel dat jij hen mee wil geven, lang vasthouden en inprenten. Als je in staat bent je personeel te inspireren, zal dat de resultaten verbeteren.
  6. Stop met straffen. 80 procent van de ondernemers probeert het gedrag van personeel te beïnvloeden via straf. Slechts 20 procent doet dat door gewenst gedrag te belonen. Uit onderzoek blijkt dat werknemers geen stap extra zetten door straffen. Op lange termijn werkt het zelfs contraproductief.
  7. Begin met belonen. Door werknemers te belonen op het moment dat ze het door jouw gewenste gedrag vertonen, kun je gedrag veranderen op de lange termijn Personeel wordt creatief en toegewijder door beloning.

Tags: het nieuwe werken, hrm, management, leiderschap, productiviteit, trends, ondernemers, resultaatgericht

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Onderschat HR de opkomende robotisering? Onderschat HR de opkomende robotisering?

Een op drie werknemers beweegt nauwelijks op werkdag Een op drie werknemers beweegt nauwelijks op werkdag

5 Grootste misvattingen over secretaresses 5 Grootste misvattingen over secretaresses

Vooral vrouwen zijn meer gaan thuiswerken Vooral vrouwen zijn meer gaan thuiswerken

Werkgever mag einde maken aan thuiswerken bij slecht functioneren Werkgever mag einde maken aan thuiswerken bij slecht functioneren

Is de hele dag staand werken wel zo gezond? Is de hele dag staand werken wel zo gezond?

Een beter werk-privébalans? Hier zijn 4 tips. Een beter werk-privébalans? Hier zijn 4 tips.

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...