"Meer dan 3071 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Werknemer kan zich niet snel losmaken van werkstress

Werknemer kan zich niet snel losmaken van werkstress


Minstens vier dagen heeft een werknemer nodig om zich volledig van het werk te kunnen losmaken. Dat zegt 40 procent van de werknemers. Bij ruim een op de vijf is dat zelfs minstens vijf dagen. Goed om rekening mee te houden dus voor de volgende vakantie.

Die herstelperiode blijkt uit een onderzoek van wervingsspecialist Monster. Daaruit blijkt verder dat 18 procent zegt aan één dag voldoende te hebben om helemaal in vakantiestemming te komen. 12 procent maakt zich nooit helemaal los van het werk.

“Het feit dat het werk ook tijdens een vakantie nog lang prominent aanwezig blijft, geeft een goed beeld van de huidige arbeidscultuur", voert Michael Gentle, hoofd consumentenmarketing bij Monster, aan.

Digitaal contact
Volgens Gentle betekende vakantie vroeger een volledige breuk met de werkende wereld. Tegenwoordig is dat anders en zijn de meeste vakantiegangers uitgerust met smartphones en tablets. Digitaal maken ze zich niet meer los van de werkvloer.

Gentle: “Die werkethiek mag misschien worden gewaardeerd, maar een vakantie dient in de eerste plaats om zich te ontspannen en de batterijen opnieuw op te laden voor de uitdagingen van de toekomst."

Burn-out
Omdat ze niet voldoende ontspannen lopen werknemers een groter risico op een burn-out, aldus de onderzoekers. Dat leidt weer op langere termijn tot een verlies aan productiviteit . Gentle: “Het is dan ook noodzakelijk dat een vakantie een echte periode van ontspanning is en de professionele verantwoordelijkheden aan collega’s worden toevertrouwd."

De onderzoekers merken nog op dat de studie uitwijst dat een langer weekend meestal niet voldoende zal zijn om de opgebouwde werkstress te doen verdwijnen.

Tags: het nieuwe werken, hrm, kantoor, stress, smartphones, tablets, burn-out, vakantie

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid

Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap

We willen werken op een duurzaam kantoor We willen werken op een duurzaam kantoor

35 plusser? Hoe hou je je werk leuk? 35 plusser? Hoe hou je je werk leuk?

Talent schaars? Weet waar je zoekt Talent schaars? Weet waar je zoekt

Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out

Anders werken begint van binnen Anders werken begint van binnen

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...